Moja kuhinja:

Polpeti iz rdečega zelja in krompirja



Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: priloga

Čas priprave: 20 minut ali manj

Zahtevnost: čisto lahek

Količina: 8

[ Št. glasov: 1 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • 2 jogurtova lončka rdečega zelja
  • 2 jogurtovega lončka naribanega krompirja
  • malo soli
  • malo olja za pečenje
  • 1 čebulo
  • 1 strok česna
  • 1 jajce
  • malo muškatnega oreščka
  • malo parmenzana
  • 5 žlic moke

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 3053

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 494

Navodila za pripravo

Rdeče zelje tanko narežemo in ka damo kuhati v slani krop za 5 minut, da se zmehča.

Medtem naribamo krompir in ga damo v večjo skledo, dodamo odcejeno zelje, solimo in primešamo še moko, jajce, sol in muškatni orešček.

Vse skupaj dobro premešamo in oblikujemo v polpeteke, ki jih zlatorjavo zapečemo iz obeh strani. Pečemo približno 5 minut na eni strani, temperaturo pečenja prilagajamo, potem jih obračamo in zapečemo še iz druge strani.

Pečene polpetke odcedimo od maščobe in jih potresemo s parmenzanom.

Chefov nasvet:

Pa dober tek!

rdeče zelje




Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev