Moja kuhinja:

Popečen krompir



Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: priloga

Čas priprave: do 45 minut

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • 3 jedilna žlica kisle smetane
  • 1 kos jajce
  • 1 ščepec popra
  • 2 jedilna žlica parmezana
  • 0,5 kg krompirja
  • 1 jedilna žlica nasekljan peterčilj
  • - voda za kuhanje
  • 5 ščepec soli po potrebi
  • 5 kos jajc
  • 4 jedilna žlica nariban sir

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 2161

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 577

Navodila za pripravo

Krompir skuhamo, olupimo, ohlajenega narežemo. V pekač naložimo prvo plast krompir, posolimo, naložimo drugo plast kuhana narezana jajca in nato tretjo plast krompir in ga posolimo. V posodi zmešamo jajce, peteršilj, parmezan, poper, sol, kislo smetano ali jogurt, vodo da je zmes lepo tekoča. Na krompir posujemo nariban sir in ga prelijemo s prelivom. Krompir pečemo približno 20 minut pri 180 0 C, da dobi zlato barvo.





Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev