Moja kuhinja:

Popražena polenta



Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: priloga

Čas priprave: 20 minut ali manj

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • 1 čebula
  • 1 ščepec soli
  • 25 dag koruznega zdroba
  • 5 dcl VODE
  • 5 dag slanine

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 1814

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 554

Navodila za pripravo

Priprava:

V slan krop zakuhamo koruzni zdrob, mešamo, ko se polenta zgosti, jo odstavimo in ohladimo.
Polento napolnimo v pomaščen model in pečemo pri 180°C, 20 minut.

Po želji še lahko naredite naslednje: slanino razpustimo, dodamo čebulo, jo svetlo prepražimo. Rezine polente okrasimo s praženo slanino in čebulo.

Jaz sem danes naredil čisto navadno popraženo polento.
Ni slabo, res ne. :=)





Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev