Moja kuhinja:

POROV KRALJEVI NARASTEK



Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: priloga

Čas priprave: do 45 minut

Zahtevnost: čisto lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • 3 žemljice
  • 1 por
  • 200 g slanine
  • 2 jajci
  • 2 jedilna žlica kisle smetane
  • 150 g naribanega sira
  • 1 čajna žlica soli
  • 1 ščepec popra
  • 1 ščepec curry praha
  • 300 ml mleka
  • 1 ščepec muškatnega oreščka

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 20218

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 713

Navodila za pripravo

Žemljice narežemo na kocke in jih prelijemo z vročim mlekom - pustimo, da se lepo prepojijo.
Por očimo, operemo in narežmo na kolesca.
Prav tako na drobne kocke narežemo slanino in vse skupaj na malo maščobe pražimo. Praženju dodamo namočene žemljice in vse skupaj dobro premešamo.
Ko ni več vroče, dodamo 2 rumenjaka, 2 žlici kisle smetane, nariban sir, solimo, popramo, dodamo muškatni orešček in curry prah. Vse še enkrat premešmo.

Iz beljakov stepemo sneg in ga umešamo v maso.

Pekač rahlo naoljimo in zapolnimo z maso.
Pečemo v pečici 30 min. na 200 stopinj.

Chefov nasvet:

Porov narastek je božansko - kraljevskega okusa. Osupnil bo kot samostojna jed s
solatami ali kot priloga k raznim mesnim jedem in omakam.

por , narastek




Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev