POROV KRALJEVI NARASTEK
Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko
Celo galerijo poglej tukaj.
Prijavi neprimerno vsebino
Naloži pdf
Chef: Marjana Marodi
Vrsta jedi: priloga
Čas priprave: do 45 minut
Zahtevnost: čisto lahek
Količina: 1
[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]
Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)
- 3 žemljice
- 1 por
- 200 g slanine
- 2 jajci
- 2 jedilna žlica kisle smetane
- 150 g naribanega sira
- 1 čajna žlica soli
- 1 ščepec popra
- 1 ščepec curry praha
- 300 ml mleka
- 1 ščepec muškatnega oreščka
Preračunaj količine :
1/4 |
1/3 |
1/2 |
1 |
x2 |
x3 |
|
Št. ogledov: 35533 |
Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 1200 |
Navodila za pripravo
Žemljice narežemo na kocke in jih prelijemo z vročim mlekom - pustimo, da se lepo prepojijo.
Por očimo, operemo in narežmo na kolesca.
Prav tako na drobne kocke narežemo slanino in vse skupaj na malo maščobe pražimo. Praženju dodamo namočene žemljice in vse skupaj dobro premešamo.
Ko ni več vroče, dodamo 2 rumenjaka, 2 žlici kisle smetane, nariban sir, solimo, popramo, dodamo muškatni orešček in curry prah. Vse še enkrat premešmo.
Iz beljakov stepemo sneg in ga umešamo v maso.
Pekač rahlo naoljimo in zapolnimo z maso.
Pečemo v pečici 30 min. na 200 stopinj.
Chefov nasvet:
Porov narastek je božansko - kraljevskega okusa. Osupnil bo kot samostojna jed s
solatami ali kot priloga k raznim mesnim jedem in omakam.