Moja kuhinja:

PEČENA SLIVOVA MARMELADA



Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: priloga

Čas priprave: več kot 1 ura

Zahtevnost: lahek

Količina: 5

[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • 0,5 kg RJAVEGA SLADKORJA
  • 2 čajna žlica RUMA
  • 2 jedilna žlica BALZAMIČNEGA KISA
  • 1 jedilna žlica VANILI SLADKORJA (ČE JE DOMAČI TOLIKO BOLJE)

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 15673

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 803

MARMELADA ZAČNE NASTAJATI TAKO:

Slive temeljito očistimo, odstranimo koščice, tako da dobimo skupno maso sliv nekje 2,5 kg, slive damo v pekač namenjen za v pečico (mora biti malce globlji, da vam ne bo teklo po pečici in pa idealno je, če je teflon, saj se zadeva v tem primeru nič ne prijemlje in je zelo malo dela), dodamo sladkor, rum, vanili, balzamični kis (po želji tudi ščepec cimeta) in vse zelo dobro premešamo s kuhalnico. Zelo dobro je, če masa malce odstoji, torej uro ali dve, lahko tudi preko noči, če pa si zelo želite slastne marmelade pa kar korajžno z njo v ogreto pečico na 200 stopinj. Sprva, nekje slabo uro pečemo pokrito z alu folijo, nato folijo odstranimo in pečemo še nadaljnje pol ure, vmes premešamo. KO je masa še tekoča vzamemo iz pečice ter s paličnim mešalnikom vse lepo spasiramo in še tekočo vlijemo v očiščene in pripravljene kozarce. Marmelada je izredno lepe rdeče barve z božanskim okusom...idealna za na kruh, palačinke in piškote...

Chefov nasvet:

bistvo je, da je ne pečete predlogo, saj v primeru prekomerne zgostitve v pečici, bo marmelada trda in je ne boste mogli dobiti iz kozarčka, ko se ohladi...zato naj bo še rahlo tekoča in ko jo boste želeli uporabiti naslednji dan, ko se bo ohladila, boste videli, da bo ravno prav slastna in božansko dobra...

marmelada , slive , vanilijev sladkor




Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev