Moja kuhinja:

Praženi jurčki z jajci in kislo smetano

brez glutena

vegetarianska jed



Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: priloga

Čas priprave: 20 minut ali manj

Zahtevnost: čisto lahek

Količina: 2

[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Za pražene jurčke potrebuješ

  • 1 kos srednje velika čebula
  • 6 kos zrn česna
  • šopek peteršilja
  • malo vegete in popra
  • 3 jedilna žlica kisle smetane
  • 2 kos jajci
  • 2-3 pesti očiščenih in prekuhanih jurčkov

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 14013

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 540

Navodila za pripravo praženih jurčkov

Jurčke očistimo, operemo in zrežemo na rezine. Nahitro jih prevremo v vreli vodi (nekaj minutk). Takšne lahko zamrznemo ali uporabimo takoj.

Na olju prepražimo sesekljano čebulo na nizkem ognju. Pražimo jo nekaj minut. Ko začne rjaveti, dodamo jurčke, sesekljan česen in peteršilj. Začinimo. Pražimo še nekaj minut. Kasneje vmešamo še jajca in ko je vse skupaj dobro prepražemo, dodamo še kislo smetano, premešamo, ugasnemo ogenj in postrežemo.

Dober tek!

Chefov nasvet:

Tako lahko pripravimo tudi mnoge druge gobe. Uporabimo lahko samo jajca ali pa samo (kislo) smetano. Zraven se prileže kos kruha za zajtrk ali pa jih jemo kot prilogo h kosilu.

jajce , jurčki , kisla smetana , gobe




Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev