Moja kuhinja:

Repa po domače



Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: priloga

Čas priprave: več kot 1 ura

Zahtevnost: čisto lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 1 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • 400 g kisle repe
  • 2 žlici ocvirkove masti
  • ščep soli
  • 10 dag domače slanine
  • malo olja
  • 2 žlički moke
  • malo svežega rožmarina

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 3465

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 563

Navodila za pripravo

Polovico repe, okoli 200 gramov, speremo z vodo. Ostalo polovico repe pustimo kislo in vso repo skupaj damo kuhati v pol litra vode. Malo solimo, dodamo lovorjev list, rožmarin in kuhamo okoli 35 minut.

V posebno ponvico damo ocvirkovo mast in slanino in pustimo nekaj minut, da se razpusti. Potem damo slanino k repi, dodamo malo moke in na ocvirkih naredimo prežganje, ki ga zalijemo z vodo in vlijemo k repi. Dobro premešamo in kuhamo, dokler repa ni povsem kuhana.

Chefov nasvet:

Nadevamo na krožnike, zraven lahko ponudimo pečene hrenovke in pire z baziliko.

Naj vam topla repa slastno tekne, posebno v teh mrzlih zimskih dneh!

Sama vedno repo kuham več kot 1 uro, preden jo postrežem še vsaj pol ure počiva v loncu. In dlje, kot se repa kuha, manj nas kasneje napenja v trebuhu.
Pa dober tek!

slanina , repa , ocvirkova mast


Vida Kosi

Repe nikoli ne kuham več kot pol ure-mora biti čvrsta....dodam pa lovor kumino , dva stroka česna in podmet s kislo smetano, pa malo rdeče paprike.Kot prilogo pa fižol pražen na zaseki-ali pa domače kašnice-ajdove seveda....to je po prleško...



Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev