Moja kuhinja:

Repa zabeljena z ocvirki, klobasami in kuskusom



Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: priloga

Čas priprave: več kot 1 ura

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • 1 lovorjev list
  • malo soli
  • 2 žlici ocvirkove masti
  • 2 žlici moke
  • 1 kg kisle repe
  • 3 pare domačih klobas
  • 350 g kuskusa
  • nekaj zrn črnega popra

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 2816

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 506

Navodila za pripravo

Če je repa zelo kisla, jo operemo in zalijemo z vodo, da je pokrita. Repo solimo, dodamo lovorjev list in nekaj zrn črnega popra in jo kuhamo v loncu 35 minut. Ko je repa skoraj kuhana in je večina vode že povrela, naredimo prežganje;

Ocvirke pustimo, da se obarvajo in razpustijo maščobo, dodamo moko in zalijemo z vodo. Prežganje vlijemo v repo in kuhamo še okoli 15 minut, da se sestavine povežejo in se repa zgosti.

Klobase damo kuhati 25 minut po tem, ko smo dali kuhati repo.

Nazadnje skuhamo kuskus, ki ga kuhamo v razmerju z vodo 1:1
( za 350 g kuskusa potrebujemo 0,35 dl vode ). V vreli vodi ga kuhamo 5 minut. Nato ga odstavimo od ognja in ga nekaj damo v malo kavno skodelico, jo obrnemo narobe in kuskus serviramo na desertni krožnik, ga okrasimo z listi bazilike. Nadevamo še repo in narezane klobase ter serviramo takoj.
Pa dober tek!





Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev