Rižota s grahom
Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko
Celo galerijo poglej tukaj.
Prijavi neprimerno vsebino
Naloži pdf
Chef: Anja Kert
Vrsta jedi: priloga
Čas priprave: 20 minut ali manj
Zahtevnost: srednje lahek
Količina: 1
[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]
Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)
- 1 skodelica grah
- 5 dcl jušne osnove
- 0,5 dcl belega vina
- 2 skodelica riža
- 1 čajna žlica timijana
Preračunaj količine :
1/4 |
1/3 |
1/2 |
1 |
x2 |
x3 |
|
Št. ogledov: 3136 |
Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 832 |
Navodila za pripravo
Na nekaj olivnega olja na hitro popražimo riž, da malo porjavi (to mu da bolj karamelni okus). zalijemo z vinom in počakamo, da izhlapi. Dodamo zmrznjen grah in timijan in 1 zajemalko jušne osnove, ko ta izhlapi dodamo še eno in tako naprej, da je riž skuhan. (nekatere vrste riža potrebujejo več tekočin, deuge manj, zato je potrebno spremljati kako mehak je riž).