Moja kuhinja:

Rižota s grahom



Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: priloga

Čas priprave: 20 minut ali manj

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • 1 skodelica grah
  • 5 dcl jušne osnove
  • 0,5 dcl belega vina
  • 2 skodelica riža
  • 1 čajna žlica timijana

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 3136

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 832

Navodila za pripravo

Na nekaj olivnega olja na hitro popražimo riž, da malo porjavi (to mu da bolj karamelni okus). zalijemo z vinom in počakamo, da izhlapi. Dodamo zmrznjen grah in timijan in 1 zajemalko jušne osnove, ko ta izhlapi dodamo še eno in tako naprej, da je riž skuhan. (nekatere vrste riža potrebujejo več tekočin, deuge manj, zato je potrebno spremljati kako mehak je riž).





Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev