Rižota s šampinjoni
Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko
Celo galerijo poglej tukaj.
Prijavi neprimerno vsebino
Naloži pdf
Chef: Marko Jerič
Vrsta jedi: priloga
Čas priprave: do 45 minut
Zahtevnost: srednje lahek
Količina: 1
[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]
Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)
- 1 por
- 1 čebula
- sol in poper
- 2 dcl VODE
- 1 korenček
- 1 skodelica riža
- 200 g šampinjonov
- 1 dcl belega vina
- 1 dcl juhe
Preračunaj količine :
1/4 |
1/3 |
1/2 |
1 |
x2 |
x3 |
|
Št. ogledov: 3823 |
Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 810 |
Navodila za pripravo
Riž damo v cedilo in ga s hladno vodo spiramo toliko časa, dokler voda ni več motna. Stresemo ga v kozico, solimo in kuhamo na vodi 10 minut. Medtem očistimo šampinjone, operemo in narežemo na debelejše koščke. Sesekljamo čebula, na kolobarje narežemo korenček in por, ter vse skupaj pražimo v voku. Odcedimo riž in ga stresemo v vok. Dodamo belo vino, malo juhe, solimo in popramo. Vse skupaj dušimo dobrih 15 minut. Postrežemo skupaj s kuhanim govejim mesom, hrenom in motovilcem Pa dober tek :-)