Rižota z gobicami
Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko
Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi neprimerno vsebino

Naloži pdf
Chef: Tina Jan
Vrsta jedi: priloga
Čas priprave: do 45 minut
Zahtevnost: lahek
Količina: 2
[ Št. glasov: 1 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]
Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)
- 20 dag riža
- 20 dag jurčkov in tačk
- 2 žlici olja
- 1 malo čebulo
- 2 stroka česna
- ščep soli
- malo svežega peteršilja in šetraja
- 1/2 jušne kocke
Preračunaj količine :
![]() |
1/4 |
![]() |
![]() |
1/3 |
![]() |
![]() |
1/2 |
![]() |
![]() |
1 |
![]() |
![]() |
x2 |
![]() |
![]() |
x3 |
![]() |
|
Št. ogledov: 3019 |
Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 466 |
Navodila za pripravo
V posebni ponvi najprej skuhamo riž v slani vodi do mehkega.
Jurčke in medvedove tačke očistimo, operemo in narežemo na rezine. Čebulo sesekljamo. Segrejemo 2 žlici olivnega olja ter čebulo prepražimo. Dodamo nasekljan česen, gobice, jušno kocko in vse skupaj pražimo 15 minut.
Kuhan riž splaknemo z mrzlo vodo, ga precedimo in premešamo z gobicami. Dodamo šetraj in svež peteršilj, ter postrežemo kot toplo predjed ali kot prlilogo.
Gobic ne pregrevamo.
Pa dober tek!