Moja kuhinja:

Rižota z gobicami



Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: priloga

Čas priprave: do 45 minut

Zahtevnost: lahek

Količina: 2

[ Št. glasov: 1 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • 20 dag riža
  • 20 dag jurčkov in tačk
  • 2 žlici olja
  • 1 malo čebulo
  • 2 stroka česna
  • ščep soli
  • malo svežega peteršilja in šetraja
  • 1/2 jušne kocke

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 3019

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 466

Navodila za pripravo

V posebni ponvi najprej skuhamo riž v slani vodi do mehkega.

Jurčke in medvedove tačke očistimo, operemo in narežemo na rezine. Čebulo sesekljamo. Segrejemo 2 žlici olivnega olja ter čebulo prepražimo. Dodamo nasekljan česen, gobice, jušno kocko in vse skupaj pražimo 15 minut.

Kuhan riž splaknemo z mrzlo vodo, ga precedimo in premešamo z gobicami. Dodamo šetraj in svež peteršilj, ter postrežemo kot toplo predjed ali kot prlilogo.

Gobic ne pregrevamo.
Pa dober tek!

rižota , jurčki , čebula , gobe




Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev