Moja kuhinja:

Rižota z jušno gobovo osnovo in zelenjavo



Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: priloga

Čas priprave: 20 minut ali manj

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • malo soli
  • malo parmenzana
  • malo origana
  • malo mletega česna
  • malo zamrznjene zelenjave
  • 1 zajemalko riža
  • malo gobove juhe iz vrečke

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 1629

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 493

Poglej video

Navodila za pripravo

V vreli slani vodi kuhamo riž, dokler ni povsem razkuhan.

* Sama nekaj riža vedno oddevam nastran za otroka, ki ne jesta riža z dodatki...

Kuhan riž speremo in odcedimo pod mrzlo vodo, nato riž damo nazaj v ponev, kjer smo kuhali riž.

Riž začinimo z origanom in česnom v prahu.

Iz vrečke za gobovo juho, v skodelico stresemo malo vsebine, približno za 2 žlici in prilijemo z malo vode, nato pa dobro zmešamo, da ni grudic.

Z juho prelijemo riž in kuhamo toliko časa, da voda povsem ne povre.
Vmes dodamo k rižu nekaj zelenjave iz skrinje ( toliko za okus ) in pestrost izgleda.

Zmešamo in ko je riž dovolj kremast, ga nadevamo na servirni krožnik. Potresemo ga s parmenzanom in takoj postrežemo!

Po želji še riž dosolimo ali pa poljubno začinimo.

Pa dober tek!





Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev