Rženi štruklji s skuto in peteršiljem
Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko
Celo galerijo poglej tukaj.
Prijavi neprimerno vsebino
Naloži pdf
Chef: Tina Jan
Vrsta jedi: priloga
Čas priprave: več kot 1 ura
Zahtevnost: srednje lahek
Količina: 1
[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]
Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)
- malo soli
- malo olja
- 50 dag skute
- 4 žlice kisle smetane
- malo drobtin
- 50 dag ržene moke
- 6 dl slane vrele vode
- 10 dag pšenične moke
- malo svežega in mletega peteršilja
- malo paradižnikove omake ( po želji )
Preračunaj količine :
1/4 |
1/3 |
1/2 |
1 |
x2 |
x3 |
|
Št. ogledov: 3598 |
Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 971 |
Navodila za pripravo
Rženo moko poparimo s slano vodo in pustimo, da se ohladi.
Vmešamo belo moko in ko je testo dobro zgneteno, ga razvaljamo, da je za pol prsta debelo. Premažemo ga z nadevom, ki ga naredimo iz skute in kisle smetane. Potresemo ga s svežim peteršiljem.
Tesno ga zvijemo v prtič, vložimo v vrelo slano vodo in kuhamo na srednji temperaturi 25-30 minut. Preden ga nerežemo na rezine, ga malo ohladimo.
Štruklje postrežemo z drobtinami, ki jih zabelimo na olju.
*
Jaz sem nekaj štrukljev servirala na desertni krožnik, na katerega sem potresla malo mletega peteršilja in dodala malo paradižnikove omake, ki mi je ostala od preliva za mleto meso.
Pa dober tek!