Moja kuhinja:

Rženi štruklji s skuto in peteršiljem



Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: priloga

Čas priprave: več kot 1 ura

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • malo soli
  • malo olja
  • 50 dag skute
  • 4 žlice kisle smetane
  • malo drobtin
  • 50 dag ržene moke
  • 6 dl slane vrele vode
  • 10 dag pšenične moke
  • malo svežega in mletega peteršilja
  • malo paradižnikove omake ( po želji )

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 3598

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 971

Navodila za pripravo

Rženo moko poparimo s slano vodo in pustimo, da se ohladi.

Vmešamo belo moko in ko je testo dobro zgneteno, ga razvaljamo, da je za pol prsta debelo. Premažemo ga z nadevom, ki ga naredimo iz skute in kisle smetane. Potresemo ga s svežim peteršiljem.

Tesno ga zvijemo v prtič, vložimo v vrelo slano vodo in kuhamo na srednji temperaturi 25-30 minut. Preden ga nerežemo na rezine, ga malo ohladimo.

Štruklje postrežemo z drobtinami, ki jih zabelimo na olju.
*
Jaz sem nekaj štrukljev servirala na desertni krožnik, na katerega sem potresla malo mletega peteršilja in dodala malo paradižnikove omake, ki mi je ostala od preliva za mleto meso.
Pa dober tek!





Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev