Moja kuhinja:

Salamni zvitki s skuto, hrenom in naravnimi pirhi



Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: priloga

Čas priprave: 20 minut ali manj

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 2 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • 2-4 jajc
  • malo peteršilja v prahu
  • malo mletega česna
  • 5 žlic skute
  • 1/2 kisle smetane
  • 15 dag salame ( najbolje je šunka, lahko pa po želji )
  • nekaj kolobarjev rdeče čebule
  • nekaj listov 1-2 rdečih čebul
  • 2 žlici smetanovega hrena

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 2405

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 796

Navodila za pripravo

Rdečo čebulo olupimo in vanjo damo kuhati pirhe. Število pirhov kuhate po lastni želji. Da se nam jajčka pri kuhanju ne razkuhajo, je pomembno, da jih damo kuhati še v mrzlo vodo. Če želimo imeti lepe rjave, naravne pirhe, potem jih skuhamo v rdečih čebulnih olupih, okoli 20 minut, na zmerni temperaturi. Nato jih vzamemo iz vode in jih povsem ohladimo. Šele ohlajene, nato olupimo. Lahko pa jih pustimo in si jih vsak olupi sam.

Na krožnik naložimo rezine salam, ki jih napolnimo z nadevom, ki smo ga zmešali iz skute, kisle smetane in vloženega smetanovega hrena. Nadev potrosimo s peteršiljem in česnom v prahu. Potem pa z žličko nadevamo na salame. Nadevane salame poljubno zvijemo in jih nadevamo na čebulne obročke. Dodamo pirhe in poljubno okrasimo desertne krožnike z listi radiča, malega paradižnika ali nekaj posebnega, po vašem okusu.

Ker je čas praznikov pred vrati, vam dajem še nekaj namigov za barvanje naravnih pirhov, da bodo vaši prazniki še bolj posebni.
****

RUMENE pirhe dobimo tako, da zmlejemo kumino, dodamo curry v prahu in pomarančne olupke in kuhamo v vreli vodi.
RDEČE pirhe moramo kuhati 1 uro v čebulnih olupih rdeče čebule.
RJAVE pirhe dobimo kot sem napisala v receptu ali pa jih skupaj z listi rjave čebule namočimo še v vrelo močno črno kavo.
ZELENE pirhe lahko kuhamo skupaj s špinačnimi listi ali artičoki.
VIJOLIČNE pirhe dobimo tako, da jajca namočimo v grozdni sok.
ROŽNATE pirhe namočimo v kašo iz zamrznjenih malin ali v sadni sok močne rdeče barve.
MODRE pirhe dobimo tako, da jajca skuhamo skupaj z rdečim zeljem ali jih potopimo v borovničevo kašo.
Najlepši pirhi bodo še posebej takrat, če boste skuhali bela jajca in potem bo vsaka željena barva še lepša.

Želim vam prijazne praznike in takšne, ki vas bodo najbolj osrečili!

Pa slasten dober tek!!!





Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev