Shranjevanje gob za zimo
Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko
Celo galerijo poglej tukaj.
Prijavi neprimerno vsebino
Naloži pdf
Chef: klavdija hiti
Vrsta jedi: priloga
Čas priprave: 20 minut ali manj
Zahtevnost: čisto lahek
Količina: 1
[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]
Shranjevanje jurčkov
- 1 kg jurčkov
Shranjevanje marel (dežnikaric)
- 1 kg marel (dežnikaric)
Preračunaj količine :
1/4 |
1/3 |
1/2 |
1 |
x2 |
x3 |
|
Št. ogledov: 13431 |
Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 1117 |
Shranjevanje jurčkov
Manjše jurčke očistimo, damo v vrečko in zamrznemo. Ko jih potrebujemo jih samo delno odmrznemo in uporabimo. (glavna slika)
Večje jurčke očistimo in narežemo. Če so vlažni jih narežemo na pladenj in ko zamrznejo damo v vrečke. (1. slika od zgoraj)
Očiščene jurčke, katere narežemo lahko tudi posušimo. Suhe uporabimo tako, da jih za pol ure namočimo v vodo in uporabimo nadaljne kot sveže. (2. slika od zgoraj)
Shranjevanje marel
Marele lahko natrgamo na kocke, jih damo v vrečko in zamrznemo. Uporabimo jih za juhe, mineštre, omake,... (3. slika od zgoraj)
Marele, ki smo jih spanirali, ter jih imamo preveč, damo na pladenj s peki papirjem, ter zamrznemo. Če imamo več plasti med vsako plast damo peki papir. Ko so zamrznene jih zložimo v vrečko in damo nazaj v skrinjo. (spodnja slika)
Franci Kerč
ravno kuham zajčjo obaro, pa malo brskam po vsebinah. zanima me tudi za ostale gobe kako jih shraniti. včasih smo jih vse obarili pa dali v skrinjo, sedaj pa baje dajejo vse surove. ali ni bolj ekonomično vse jurčke razrezati že surove, ker verjetno zavzamejo manj prostora kot celi, pa tudi rezanje zmrznjenih se mi ne zdi najbolj prijetno opravilo
Klavdija Hiti
Za ostale gobe ne vem kako bi jih lahko shranili. Za štorovke je nujno, da se jih blanšira oz prevre, ter vodo zavrže. Najbolje pa je vse gobe pojesti čimprej sveže, če jih le nimamo preveč. Moje mnenje je, če damo iz narave v lonec in potem pojemo, zakaj ne bi vmes dali v skrinjo in potem v lonec, zakaj bi že prej blanširali, razen da vzamemo gobam še nekaj valomna. Glede jurčkov pa tako. Ja res jih je težko rezati zamrznjene in zavzamejo veliko prostora, zato se jih lahko zamrzne tudi narezane. Prav tako veliko ljudi jurčke posuši, ter iz njih naredi gobovo juho. Prav tako so primerni za vlaganje. Upam, da sem odgovorila na vaša vprašanja.