Moja kuhinja:

Shranjevanje gob za zimoSi tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljeneChef:

Vrsta jedi: priloga

Čas priprave: 20 minut ali manj

Zahtevnost: čisto lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]Shranjevanje jurčkov

  • 1 kg jurčkov

Shranjevanje marel (dežnikaric)

  • 1 kg marel (dežnikaric)

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 10016

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 756

Shranjevanje jurčkov

Manjše jurčke očistimo, damo v vrečko in zamrznemo. Ko jih potrebujemo jih samo delno odmrznemo in uporabimo. (glavna slika)

Večje jurčke očistimo in narežemo. Če so vlažni jih narežemo na pladenj in ko zamrznejo damo v vrečke. (1. slika od zgoraj)

Očiščene jurčke, katere narežemo lahko tudi posušimo. Suhe uporabimo tako, da jih za pol ure namočimo v vodo in uporabimo nadaljne kot sveže. (2. slika od zgoraj)

Shranjevanje marel

Marele lahko natrgamo na kocke, jih damo v vrečko in zamrznemo. Uporabimo jih za juhe, mineštre, omake,... (3. slika od zgoraj)

Marele, ki smo jih spanirali, ter jih imamo preveč, damo na pladenj s peki papirjem, ter zamrznemo. Če imamo več plasti med vsako plast damo peki papir. Ko so zamrznene jih zložimo v vrečko in damo nazaj v skrinjo. (spodnja slika)

jurčki , marele


Franci Kerč

ravno kuham zajčjo obaro, pa malo brskam po vsebinah. zanima me tudi za ostale gobe kako jih shraniti. včasih smo jih vse obarili pa dali v skrinjo, sedaj pa baje dajejo vse surove. ali ni bolj ekonomično vse jurčke razrezati že surove, ker verjetno zavzamejo manj prostora kot celi, pa tudi rezanje zmrznjenih se mi ne zdi najbolj prijetno opravilo

Klavdija Hiti

Za ostale gobe ne vem kako bi jih lahko shranili. Za štorovke je nujno, da se jih blanšira oz prevre, ter vodo zavrže. Najbolje pa je vse gobe pojesti čimprej sveže, če jih le nimamo preveč. Moje mnenje je, če damo iz narave v lonec in potem pojemo, zakaj ne bi vmes dali v skrinjo in potem v lonec, zakaj bi že prej blanširali, razen da vzamemo gobam še nekaj valomna. Glede jurčkov pa tako. Ja res jih je težko rezati zamrznjene in zavzamejo veliko prostora, zato se jih lahko zamrzne tudi narezane. Prav tako veliko ljudi jurčke posuši, ter iz njih naredi gobovo juho. Prav tako so primerni za vlaganje. Upam, da sem odgovorila na vaša vprašanja.Za popolno kuharsko izkušnjoUporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev