Moja kuhinja:

Sirovke v slanici



Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: priloga

Čas priprave: do 45 minut

Zahtevnost: čisto lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Sestavine

  • 1 kg sirovk (krvavičk)
  • 5 dcl vode
  • 10 dag soli

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 5248

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 591

Navodila za pripravo

Sirovke očistimo in narežemo na primerno velikost. Če so sirovke majhne jih lahko damo kar cele. Sirovke kuhamo v vodi 10min. Ko so kuhanie jih damo v kozarce in prelijemo z vročo mešanico soli in vode. Kozarce pokrijemo in damo v odejo, da se počasi ohladijo.

Chefov nasvet:

Ta recept je zelo slan in gobe so večinoma uporabne za enolončnice, ki pa jih sploh ni potrebno soliti. Sol se ublaži, če se jih prevre v vodi, še prej pa spere. Za blažjo verzijo uporabite raje 3 žlice soli na 1l vode.

sirovke




Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev