Moja kuhinja:

Skutin zavitek s svežimi zelišči z bazilikino omako



Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: priloga

Čas priprave: do 45 minut

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 1 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • ščep VEGETE
  • 1 jajce
  • 2 lista sveže bazilike
  • nekaj kaper
  • ščep soli
  • 15 dag naribanega sira
  • malo olja
  • 2 žlici kisle smetane
  • 1 dl vode
  • malo origana
  • 250 g listnetega testa ali 8 lističev
  • 500 g sveže skute
  • 1 veliko kislo smetano
  • 8-10 žličk nacho sira
  • 10 dag naribane sveže salame
  • malo svežega timijana in majerona
  • Za omako iz bazilike:
  • 1 pest sveže bazilike

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 3251

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 593

Navodila za pripravo

Liste testa razporedimo in jih napolnemo z nadevom, ki smo ga pripravili iz skute, kisle smetane, jajce in malo soli. Dobro premešan nadev enakomerno porazdelimo po listnatem testu, dodamo nariban sir, naribano salamo in premažemo še z nacho sirom, potem pa vse skupaj potresemo še z izbranimi začimbami.

Zavijemo v zvitke, jih premažemo z oljem in jih pečemo v pečici okoli 30 minut, oziroma tako dolgo, da so zlatorjavo zapečeni.
Medtem zavremo vodo, v njej prekuhamo bazilikine liste, ki jih po 10 minutah kuhanja s paličnim mešalnikom dobro premešamo, dodamo malo vegete, 1 žličko moke in origana, premešamo in pustimo, da se malce ohladi, nato pa dodamo še kislo smetano in ponudimo skupaj s pečenimi zvitki.

Pa dober tek!





PODOBNI RECEPTI


Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev