Moja kuhinja:

Skutni štrukeljci



Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: priloga

Čas priprave: do 45 minut

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • 2 dcl tople vode
  • 500 g moke
  • 1/2 jedilna žlica kisa
  • 1 čajna žlica soli
  • 1 kos jajce
  • 3 jedilna žlica kisle smetane
  • 1 jedilna žlica olja
  • 500 g skute
  • 3 jedilna žlica drobtin
  • 1 jedilna žlica dobnjaka

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 2611

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 780

Navodila za pripravo

Testo:
V moko damo olje, kis, sol in 2 dcl tople vode. To dobro premesimo in pustimo počivati pol ure.

Nadev:
Skuto, jajce, kislo smetano, drobtine, drobnjak in ščepec soli zmešamo.

Na kuhinjsko krpo potrosimo moko in na njej razvlečemo testo. Na rob testa razporedimo nadev in ga s pomočjo krpe zvijemo s testom. S topim delom noža narežemo štruklje. Na obeh koncih vsakega kosa zatisnemo testo s prsti. V osoljen krop damo žlico olja in štruklje previdno spustimo v vodo. Kuhamo jih 7 min in pazimo, da se ne primejo dna. Lahko jih potrosimo z drobtinami, ki smo jih pražili na olju.

Nasvet:
Za bolj sladkosnede, lahko k praženim drobtinam dodamo malo sladkorja in jih potrosimo po štrukljih.





Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev