Skutni štrukeljci
Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko
Celo galerijo poglej tukaj.
Prijavi neprimerno vsebino
Naloži pdf
Chef: IRIS RASPERGER
Vrsta jedi: priloga
Čas priprave: do 45 minut
Zahtevnost: srednje lahek
Količina: 1
[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]
Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)
- 2 dcl tople vode
- 500 g moke
- 1/2 jedilna žlica kisa
- 1 čajna žlica soli
- 1 kos jajce
- 3 jedilna žlica kisle smetane
- 1 jedilna žlica olja
- 500 g skute
- 3 jedilna žlica drobtin
- 1 jedilna žlica dobnjaka
Preračunaj količine :
1/4 |
1/3 |
1/2 |
1 |
x2 |
x3 |
|
Št. ogledov: 2611 |
Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 780 |
Navodila za pripravo
Testo:
V moko damo olje, kis, sol in 2 dcl tople vode. To dobro premesimo in pustimo počivati pol ure.
Nadev:
Skuto, jajce, kislo smetano, drobtine, drobnjak in ščepec soli zmešamo.
Na kuhinjsko krpo potrosimo moko in na njej razvlečemo testo. Na rob testa razporedimo nadev in ga s pomočjo krpe zvijemo s testom. S topim delom noža narežemo štruklje. Na obeh koncih vsakega kosa zatisnemo testo s prsti. V osoljen krop damo žlico olja in štruklje previdno spustimo v vodo. Kuhamo jih 7 min in pazimo, da se ne primejo dna. Lahko jih potrosimo z drobtinami, ki smo jih pražili na olju.
Nasvet:
Za bolj sladkosnede, lahko k praženim drobtinam dodamo malo sladkorja in jih potrosimo po štrukljih.