Moja kuhinja:

TORTA IZ BUČK


TORTA IZ BUČK
TORTA IZ BUČK
TORTA IZ BUČK
TORTA IZ BUČK

Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: priloga

Čas priprave: več kot 1 ura

Zahtevnost: čisto lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • 500 g LISTNATEGA TESTA
  • 350 g BUČK
  • 200 g KRUHA ( sredice)
  • 150 g ŠUNKE
  • 100 g MLADEGA KRAVJEGA SIRA
  • 1 dcl KISLE SMETANE
  • 250 g OVČJEGA SIRA
  • MALO MUŠKATNEGA OREŠKA
  • MALO MATERINE DUŠICE
  • MALO POPRA
  • MALO OLJA
  • 4 jajca
  • MALO soli
  • 1 čebula

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 2169

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 476

Navodila za pripravo

Čebulo sesekljamo in kruh narežemo na kocke, bučke pa na kolobarje. Na 3 žlicah olja prepražimo sekljano čebulo, da postekleni in še kruhove kocke, da rahlo zarumenijo. V kozico dodamo malo olja, bučke( malo jih pustimo)in jih prepražimo. Nato pa solimo, popramo in dodamo malo materine dušice. V posodi razžvrkljamo jajca, katerim dodamo kislo smetano muškatni orešček,mladi kravji sir, kruh in čebulo(katero smo prej prepražili) samo še malo solimo in vse skupaj dobro premešamo. Okroglo lahko tudi kvadratno posodo za peko na rahlo namažemo z maslom ali oljem, nato pa obložimo z listnatim testom. Najprej damo ovčji sir (cca 200g), ki ga zdrobimo oz. porazdelimo po dnu posode. Dodamo na rezine oz. trakce narezano šunko, nato pa vlijemo jajčno mešanico, na katero položimo še preostale bučke ter po njih naribamo ovčji sir. Pečico segrejemo na 180 stopinj. Pečemo približno 50 minut. Lahko postrežemo samostojno ali pa kot prilogo.

Navodila za pripravo





Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev