Moja kuhinja:

Velikonočni avokado z žegnanimi jedmi



Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: priloga

Čas priprave: 20 minut ali manj

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • 1 avokado
  • 1/2 limoninega soka
  • 2 žlici kisle smetane
  • 2 pesti rukole
  • 2 pirha
  • 3 žlice skute
  • 4 kose žegnane šunke
  • 2 žlici vloženega hrena

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 3115

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 541

Navodila za pripravo

Avokado prerežemo počez v obliki jajčke in ga damo na polovici. Meso avaokada izdolbemo in ga na drobno narežemo in damo v posebno skodelico.

Nekaj rukole drobno nasekljamo, ostalo rukolo pustimo v listih.

Jajčka - pirhe drobno narežemo in stresemo v skodelico k avokadu. Dodamo nasekljano rukolo, hren, kislo smetano in skuto ter pokapljamo z limoninim sokom.

Šunko narežemo na manjše koščke in dodamo v skledo. Vse skupaj dobro premešamo in napolnimo avokado z nadevom. Na desertni krožnik spodaj natrosimo še preostalo rukolo, nanjo naložimo avokadovo "jajce" in spodaj avokada z rukolo obložimo z nadevom, ki nam je ostal.

Zraven ponudimo vsa živila, ki smo jih prinesli iz žegna.
Pri nas je to kuhana šunka, kranjska klobasa, potica, kruh, pirhi in hren.

Zato žegen pri nas predstavlja pravo siboliko prazničnih jedi.
Po molitvi z družino, skupaj še enkrat blagoslovimo jedila, se zahvalimo za vse kar nam je dano in ob kozarčku rdečega terana nazdravimo na prihodnost, ki nam je neznana.

Pa dober tek v polnem prazničnem duhu!





Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev