Moja kuhinja:

Vojvodinski krompirček



Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: priloga

Čas priprave: do 45 minut

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • 1200 g krompirja
  • 1 zvrhana žlica margarine
  • 4 rumenjaki
  • ščepec muškatnega oreščka, soli in popra

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 2065

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 721

Navodila za pripravo

Krompir olupimo in narežemo na koščke debeline 1-2 cm, da se bodo hitreje skuhali. Krompir solimo in zalijemo z vodo ter postavimo na vročo ploščo. Posodo pokrijemo. Ko voda zavre, vročino zmanjšamo na srednjo in kuhamo še kakšnih 20 minut. Ali je krompir kuhan, preverimo tako da vanj zapičimo vilico in če lepo zdrsi skozi, je krompir kuhan. Medtem pečico segrevamo na 200 stopinj.
Kuhan krompir odcedimo in pustimo da dodatna voda iz krompirja izpari ( pustimo ga kakšnih 10 minut ). Nato ga pretlačimo in mu dodamo 3 rumenjake, muškatni orešček, sol poper in margarino. Vse skupaj dobro pretlačimo. Pekač obložimo s peki papirjem. Krompirjevo maso nadevamo v brizgalno posodico z zvezdastim nastavkom ( če te nimate, maso nadevajte v prozorno vrečko, in rob odrežite ). Na pekač nato oblikujte manjše kupčke, med njimi naj bo vsaj pol cm prostora. Krompirčke nato položite v pečico za dobrih 5 minut, nato pa jih vzamite ven. Z preostalim rumejakom malce potapkajte vsak krompirček in jih položite nazaj v pečico za približno 20-30 minut.
Postrežite jih lahko zraven raznih omak, priporočam smetanovo omako s tuno in koruzo ali raznih vrst pripravljenega mesa.


DOBER TEK





Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev