Moja kuhinja:

Zabeljeni kuhan krompir na olivnem olju



Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: priloga

Čas priprave: 20 minut ali manj

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • malo soli
  • malo nasekljanega peteršilja
  • 4 krompirje
  • malo nasekljanega česna
  • nekaj žličk olivnega olja

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 4226

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 567

Navodila za pripravo

Krompir narežemo in ga damo kuhati v vrel, slan krop. Kuhamo ga do mehkega, kuhanega precedimo in ga damo nazaj v ponev. Čez njega prelijemo malo olivenga olja, še malo dosolimo po okusu, še enkrat dobro premešamo in ga nadevamo na servirni krožnik.

Nanj nadevamo še česen in peteršilj. Postrežemo takoj in lahko ponudimo k ribam, lignjem in morskim jedem.

* Ker otroci ne marajo česna in peteršilja, njim naredim krompir zabeljen samo na oljčnem olju in jim ga malo pretlačim v pire...
Priporočljivo je, da bi se oljčno olje vse več uporabljajo tudi pri kuhanju, ne samo pri ribjih jedeh in solatah, temveč tudi v vsakodnevni uporabi....

Pa dober tek!





Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev