ZELENJAVNI ZAVITEK S HRENOVKO
Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko
Celo galerijo poglej tukaj.
Prijavi neprimerno vsebino
Naloži pdf
Chef: marjeta šlenc
Vrsta jedi: priloga
Čas priprave: do 45 minut
Zahtevnost: srednje lahek
Količina: 1
[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]
Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)
- 3-4 jedilna žlica kisle smetane
- 1 ščepec sol in poper
- 1 manjša čebula ali malo pora
- 2 hrenovki
- 10 velikih listov zelja
- 2 stroka česna
- 1 manjša rdeča paprika
- 1 korenček
- 1 čajna žlica mlete rdeče paprike
- 1 jedilna žlica olivnega olja
- 1 ščepec kopra
- 4 rezine sira
Preračunaj količine :
1/4 |
1/3 |
1/2 |
1 |
x2 |
x3 |
|
Št. ogledov: 3191 |
Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 858 |
Navodila za pripravo
Čebulo ali por narežeš in prepražiš na olivnem olju, nato dodaš nasekljan česen, da samo malo zadiši. postopoma dodajaš na tanke trakove narezan korenček, papriko in zelje, ter vse skupaj dušiš na nizki temperaturi približno 15 minut. Po potrebi doliješ malo vode ali jušne osnove. Na koncu soliš in popraš po okusu ter dodaš še mleto rdečo papriko in koper. Zgostiš s kislo smetano.
Pripravljen nadev naložiš na razvaljan kos listnatega testa, na sredino nadeva položiš hrenovki in na vrhu razporediš še nekaj rezin sira. Vse skupaj zaviješ v listnato testo in zavitek po vrhu premažeš še z eno žlico kisle smetane.
Pečeš na 180 stopinj celzija približno pol ure.
Zraven se prileže zelena solata.
Pa dober tek!