Moja kuhinja:

Zvitki iz listnatega testa s špinačo in pršutom



Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: priloga

Čas priprave: do 45 minut

Zahtevnost: čisto lahek

Količina: 12

[ Št. glasov: 1 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • 4 lističe listnatega testa
  • nekaj narezanega pršuta na koščke
  • 7 žličk smetane za kuhanje
  • 250 g špinače
  • malo soli
  • 1 žličko grobo mletih orehov
  • malo ingverja in muškatnega oreščka
  • malo olja

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 4639

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 602

Navodila za pripravo

Špinačo odtalimo.
Lističe listnetega testa položimo na delovno površino in nanje nadevamo špinačo in jo dobro premažemo po testu.
Špinačo začinimo s soljo in ingverjem, ter muškatnim oreščkom.

Prelijemo nekaj žličk smetane za kuhanje, potrosimo narezan pršut in orehe. Vse skupaj zvijemo v zvitek, kot bi pekli štrudel.

Pekač namastimo z oljem in z njim dobro premažemo tudi listnato testo.
Damo v pečico in pečemo okoli 40 minut na 180 - 200 stopinj, oziroma toliko časa, da je testo lepo zapečeno.
Pečene zvitke malce pomažemo z vodo, pokrijemo s folijo in damo še za nekaj minut v ogasnjeno pečico.
Pred serviranjem še tople zvitke narežemo in jih ponudimo kot toplo predjed, lahko k nadavani pečenkini ruladi.

Če boste to delali za Božič ali novo leto, svojim povabljencem ponudite še kakšen orehov aperitiv, da bodo lažje dočakali okusno večerjo.
Pa dober tek!

špinača


Marica Sinkovec

o kak d0bro zgleda njamnjam



Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev