Moja kuhinja:

18+ :)



Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: sladica

Čas priprave: več kot 1 ura

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • 2 pecilni prašek
  • 1 rum
  • 400 g sladkor v prahu
  • 400 g marshmallows
  • 450 g moke
  • 9 jajc
  • 450 g sladkorja
  • 2 jedilna žlica kakava v prahu
  • 1.8 dcl VODE
  • 1.8 dcl olja
  • 100 g masla
  • 1 jedilna žlica masla / margarine
  • 10 dcl smetane
  • 150 g Albert keksov
  • 1 jedilna žlica čokoladnih mrvic

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 4872

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 588

Poglej video

Navodila za pripravo

Torta primerna za družbo nad 18 let!


Biskvit: Ločimo beljak in rumenjak. Naredimo trd sneg in ga damo na hladno. Stepamo rumenjake do penastega. Dodamo sladkor, vodo in olje, še malo mešamo. Kasneje dodamo še moko s pecilnim praškom. Na koncu dodamo še 2 žlici kakava v prahu. Miksamo vsaj 13 minut. Vlijemo v manjši model pekača. Biskvit pečemo 35-40 minut na 180°C. Če je pečen preverimo z zobotrebcem (če so na njem ostanki testa potem še ni dovolj).

Sadna krema: Naredimo puding po navodilu na emabalaži (namesto mleka damo vodo ali sok). Jaz sem dala kar sok iz višnjevega kompota in vodo. Skuhamo in pustimo, da se ohladi. Večkrat premešamo (da se ne naredi skorjica). Stepemo smetano (4 dl) in premešamo z pudingom.

Čokoladna krema: Čokolado (temno in mlečno) stopimo na vodni pari ali pa v mikrovalovni pečici. Čokolado ohladimo. Vmes stepemo smetano(6dl) do trdega. Ohlajeno čokolado vmešamo v smetano.

Maslena krema:Maslo stepamo tako dolgo, da postane penasto. Dodajamo sladkor v prahu, dokler ne dobimo lepe, gladke, mazljive kreme.

Rumova masa: Maso potrebujemo za izdelavo joškic in lulike. Obrezline biskvita nadrobimo in zmeljemo poleg še kekse. Dodamo rum in žlico masla ali margarine. Dobro pregnetemo. Oblikujemo dele telesa.

Torta: Biskvit namočimo (voda+sladkor+rum), obložimo z višnjami in namažemo z sadno kremo. Položimo drugo plast biskvita, zopet namočimo in namažemo z čokoladno kremo. Položimo tretji biskvit in celotno torto premažemo z masleno kremo. Dodamo joškice in luliko.

Marshmallow penice raztopimo v mikrovalovni pečici. Topimo 1-2 minuti (odvisno od pečice). Raztopijo se takrat, ko se napihnejo na 1-kratno velikost.
Ko jih vzamemo iz mikrovalovne pečice so zelo vroči!!! PAZI!
Mešamo z žlico ali kuhalnico. Penicam dodamo sladkor v prahu in dobro pregnetemo.
Barvo v prahu raztopimo v žlici vode. Testo povaljamo v barvi in spet dobro pregnetemo. Ker se lepi na roke, dodamo še sladkor v prahu.
Testo je končano, ko se ne lepi več na roke.

Testo razvaljamo in obložimo torto. V odprtine damo epruvetke z žganjem (jaz sem dala kar jagodno vodko). Epruvetke ne smemo čist zapret, ker potem ne bomo mogli s slamico pit.

Iz marshmallow oblikujemo spodnje perilo. Po želji dodamo še kakšne perlice.

Namen epruvetk je v tem da slavljenec (v mojem primeru so bili 3 slavljenci, zato so 3 epruvete) posesa bradavičko in s tem pride do žganja.

Torta je odlična za praznovanja raznih okroglih rojstnih dnevov in obletnic.





Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev