Moja kuhinja:

AKACIJEVA FRTALJA



Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: sladica

Čas priprave: do 45 minut

Zahtevnost: čisto lahek

Količina: 4

[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • 5 jajc
  • 250 g moke (1/2 mehke, 1/2 ostre)
  • 300 ml mleka
  • 1 ml zvrhana žlica sladkorja
  • 1 ščepec soli
  • 250 g akacijevega cvetja

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 5077

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 873

Navodila za pripravo

Rumenjake ločimo od beljakov
Rumenjake in sladkor stepamo, da se speni. Dodamo mleko, moko in sol in vse skupaj zmiksamo v homogeno zmes.
Posebaj stepemo sneg iz beljakov in jih rahlo primešamo v jajčno zmes.

Akacijevo cvetje osmukamo s pecljev in jih umešamo v jajčno zmes.

V naoljeno in dovolj vročo ponev vlijemo del zmesi ter pečemo na rahlem ognju (indukcija na 3) z obeh strani, da se lepo prepeče.

Zvrnemo na krožnik in posipamo s sladkorjem v prahu.

Chefov nasvet:

Tole jajčno zmes lahko uporabimo tudi za akacijeve ali bezgove ocvrtke.

frtalja




PODOBNI RECEPTI


Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev