Moja kuhinja:

奶油蛋糕 ali po naše "kremšnite"



Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: sladica

Čas priprave: več kot 1 ura

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • 3 kos jajca
  • 1 kos vanilijev sladkor
  • 80 g moke
  • 170 g sladkorja
  • 14 dcl mleka
  • 1 kos vanilijev puding
  • 1 kos listnato testo
  • 5 dcl sladke smetane

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 2691

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 790

Navodila za pripravo

V trgovini kupimo listnato testo, ga razrežemo na pol (po širini) in vsako polovico posebaj razvaljamo na velikost pekača, ki ga bomo uporabili.
Vzamemo manjši pekač (najbolj se prilega star EMO-tov pekač) in nanj na hrbtno stran položimo listnato testo. Testo z vilicami večkrat prebodemo, da se med peko ne napihne preveč. Damo pečit v ogreto pečico (190° C) ter pečemo približno 10 minut oziroma dokler rahlo ne porjavi. Ko vzamemo iz pečice ga še toplega narežemo na kocke (na takšno velikost, koker želimo imeti velike kremšnite). Na isti način spečemo še drugo polovico listnatega testa. To polovico pustimo celo in je ne režemo na kvadrate!


V posodi do penastega zmešamo jajca, sladkor in vanilijev sladkor. Dodamo moko in puding. Mešamo do gladke mase (najbolje s ročnim mešalnikom). Na štedilnik pristavimo posodo z mlekom. Ko mleko zavre, dodamo maso in na majhnem ognju, ob neprestanem mešanju, kuhamo še 5 minut. Počakamo, da se malo ohladi.

Sedaj vzamemo pekač in damo vanj plast listnanega testa (celega, ne narezenega na kvadrate), po testu polijemo maso in damo za par ur na hladno. Zelo pomembno je, da se masa ohladi popolnoma, ker drugače se zna zgoditi, da na koncu kremšnite jeste z žlico:)

Stepemo smetano. Jaz vedno uporabljam samo alpsko (nikoli rastlinske) in jo namažemo po masi v pekaču. Na smetanno položimo listnato testo, ki je narezano na kvadrate. Z nožem narežemo rezine.
Jaz jih naredim 28, samo so bolj majhne, da se jih lažje poje.

Postrežemo lahko tudi tako, da jih potresemo s sladkorjem v prahu. Mi jih imamo najraje brez.
P.S. Ne pozabi, da se masa mora čisto ohladit, preden dodate smetano:)
Naj vam tekne!



Silva Mir

zelo so super



Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev