Moja kuhinja:

Ameriške palačinke z vročimi jagodami



Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: sladica

Čas priprave: do 45 minut

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • 3 jajca
  • sok 1 limone
  • malo olja za peko
  • 3 skodelice mleka
  • 1 žlička in pol soli
  • 1 pecilni prašek (malce manj)
  • 3 skodelice (2 dcl) moke
  • 50 dag (zamrznjenih) jagod
  • 1.5 skodelice sladkorja v prahu

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 2881

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 591

Poglej video

Navodila za pripravo

Rumenjake ločimo od beljakov. Beljakom primešamo sol in stepemo v trd sneg. Rumenjake penasto utepemo s sladkorjem in primešamo mleko. Pecilni vmešamo v moko in dodamo rumenjakom.

Dobro stepemo in rahlo vmešamo sneg. Z zajemalko polagamo maso na vročo ponev in spečemo palačinke. So malo debelejše in narastejo, a jih ni potrebno dolgo peči. Ogenj imamo na malce več kot najmanj, toliko, da hitro porjavijo, a ne preveč.

Jagode segrejemo v kozici s sladkorjem v prahu in limoninin sokom. Prevremo in malce pretlačimo, da dobimo kašico.

Palačinke prelijemo z jagodnim prelivom in postrežemo.

Zraven se prileže smetana in kokosov nadev. Postrežemo toplo.

Dober tek!





Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev