ANANASOVE TORTICE
Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko
Celo galerijo poglej tukaj.
Prijavi neprimerno vsebino
Naloži pdf
Chef: Liudmila Sikoshek
Vrsta jedi: sladica
Čas priprave: več kot 1 ura
Zahtevnost: srednje lahek
Količina: 1
[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]
Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)
- 60 g rjavega sladkorja
- 200 ml sladke smetane
- 2 kos jajci
- 60 g mletih orehov
- 1 kos vaniljev sladkor
- 1 kos vaniljev puding
- 1 kolobarji ananasa
Preračunaj količine :
1/4 |
1/3 |
1/2 |
1 |
x2 |
x3 |
|
Št. ogledov: 2787 |
Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 807 |
Navodila za pripravo
TESTO:
1.V posoda dam moko, mlete orehe, sladkor, pecilni prašek, vaniljev sladkor,jajca, sladko smetano, margarino in premešam. Testo pregnetem na pomokani delovni površini, razdelim na dva kosa. Oba kosa testa razvlečem.. Z modelčkom izrežem oblike, Polagam na pekač, obložen s peki papirjem. Pečem pri 180?C 15 minut. Pečeni ohladim na mreži.
NADEV:
1. V posodi pogrejem 150ml mleka, sladko smetano,rjavi sladkor, vaniljev sladkor,premešam z metlico. Mleku, ki je ostalo v merilniku primešam prašek za puding, pomešam z metlico.
2. V segreto mleko počasi zlivam mešanico za pudim, ves čas mešam, ko je krema dovolj gosta, jo odstavim.
3. Umešam penasto maslo, dodam ohlajeno kremo, mešam, dokler masa se ne poenoti.
4. Kremo nadevam v brizgalko in ga nanesem na vsako tortico. Čez nadv položim rezino ananasa, v ljuknico ananasa položim češnjo.