Angelski kokosovi poljubčki




Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko
Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi neprimerno vsebino

Naloži pdf
Chef: Marjana Marodi
Vrsta jedi: sladica
Čas priprave: več kot 1 ura
Zahtevnost: srednje lahek
Količina: 1
[ Št. glasov: 3 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]
Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)
- 150 g črne čokolade
- 3 beljaki
- 1 jedilna žlica limoninega soka
- 1 ščepec soli
- 225 g sladkorja v prahu
- pol čajna žlica mletega cimeta
- 200 g kokosove moke
Preračunaj količine :
![]() |
1/4 |
![]() |
![]() |
1/3 |
![]() |
![]() |
1/2 |
![]() |
![]() |
1 |
![]() |
![]() |
x2 |
![]() |
![]() |
x3 |
![]() |
|
Št. ogledov: 14985 |
Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 830 |
Navodila za pripravo
Iz beljakov stepemo trd sneg, ko je rahlo mehak dodamo limonin sok ter sol in stepamo do trdega snegu. Presejemo sladkor v prahu in ga zmešamo s cimetom. Po žlicah dodajamo snegu in stepamo, da dobimo gost, trd in sijoč sneg. Vanj nato po žlicah zamešamo kokosovo moko.
Na peki papir s kavno žličko polagamo kupčke. Pečemo na 150 stopinj 15 do 20 minut.
Ohlajene poljubčke s spodnjim delom pomočimo v čokolado in jih polagamo na peki papir. Ko se čokolada strdi, jih lahko preložimo na servirni krožnik.