Moja kuhinja:

Bajadera



Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: sladica

Čas priprave: več kot 1 ura

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 2 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • 9 jedilna žlica VODE
  • 25 dag margarine
  • 1 čajna žlica masla
  • 10 dag čokolade
  • 20 dag mletih orehov
  • 30 dag kristalnega sladkorja
  • 1 dcl smetane
  • 20 dag mletih keksov (albert)
  • 5 dag jedilne mlete čokolade

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 3476

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 672

Navodila za pripravo

Sladkor in vodo daš v večji lonec in pustiš da zavre. Dodaš margarino in mešaš, da se stopi. V to daš mlete kekse in mlete orehe ter dobro zmešaš. Polovico mase daš drugam (jaz dam na krožnik na katerega sem zmlela kekse oz orehe). V lonec daš 5dag mlete čokolade. Na pekač daš lahko peki papir, da lahko vzemeš ven in režeš izven pekača. Nato daš na pekač temno maso, ter jo enakomerno porazdeliš po pekaču, da pride ravna plošča. Masa je vroča, ter se rada prijemlje na roke. Pomagamo si tako, da roko navlažiš z mrzlo vodo. Na temno maso damo odvzeto svetlo maso in jo, enako kot spodnjo lepo enakomerno porazdeliš. Nato poliješ čez čokoladno glazuro, ki jo naredi tako, da zavreš smetano, dodaš čokolado in ko je čokolada stopljena dodaš maslo in mešaš dokler se maslo ne stopi. Za lepši sijaj lahko dodaš tudi žličko olja. Prelito maso v pekaču pustimo da se ohladi in strdi, nato pa jo razrežemo.





Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev