Bajadera
Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko
Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi neprimerno vsebino

Naloži pdf
Chef: klavdija hiti
Vrsta jedi: sladica
Čas priprave: več kot 1 ura
Zahtevnost: srednje lahek
Količina: 1
[ Št. glasov: 2 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]
Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)
- 9 jedilna žlica VODE
- 25 dag margarine
- 1 čajna žlica masla
- 10 dag čokolade
- 20 dag mletih orehov
- 30 dag kristalnega sladkorja
- 1 dcl smetane
- 20 dag mletih keksov (albert)
- 5 dag jedilne mlete čokolade
Preračunaj količine :
![]() |
1/4 |
![]() |
![]() |
1/3 |
![]() |
![]() |
1/2 |
![]() |
![]() |
1 |
![]() |
![]() |
x2 |
![]() |
![]() |
x3 |
![]() |
|
Št. ogledov: 3476 |
Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 672 |
Navodila za pripravo
Sladkor in vodo daš v večji lonec in pustiš da zavre. Dodaš margarino in mešaš, da se stopi. V to daš mlete kekse in mlete orehe ter dobro zmešaš. Polovico mase daš drugam (jaz dam na krožnik na katerega sem zmlela kekse oz orehe). V lonec daš 5dag mlete čokolade. Na pekač daš lahko peki papir, da lahko vzemeš ven in režeš izven pekača. Nato daš na pekač temno maso, ter jo enakomerno porazdeliš po pekaču, da pride ravna plošča. Masa je vroča, ter se rada prijemlje na roke. Pomagamo si tako, da roko navlažiš z mrzlo vodo. Na temno maso damo odvzeto svetlo maso in jo, enako kot spodnjo lepo enakomerno porazdeliš. Nato poliješ čez čokoladno glazuro, ki jo naredi tako, da zavreš smetano, dodaš čokolado in ko je čokolada stopljena dodaš maslo in mešaš dokler se maslo ne stopi. Za lepši sijaj lahko dodaš tudi žličko olja. Prelito maso v pekaču pustimo da se ohladi in strdi, nato pa jo razrežemo.