Moja kuhinja:

Bananin kolač s čokolado



Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: sladica

Čas priprave: 20 minut ali manj

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • 125 g masla
  • 100 g mletega sladkorja
  • 125 g rjavega sladkorja
  • 300 g bele ali pirine moke
  • 1 jedilna žlica pecilnega praška
  • 1 jedilna žlica mleka

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 3425

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 556

Navodila za pripravo

Potrebujemo dve posodi in mešalnik.
V prvi posodi penasto umešamo maslo in mleti sladkor.
Počasi dodajamo jajca in moko zmešano s pecilnim praškom.
V drugi posodi zmečkamo banane, ki jih pokapljamo z limoninim sokom. Dodamo rjavi sladkor in žlico mleka, ki ga lahko nadomestimo tudi s kislo smetano.Ko je masa v prvi posodi pripravljena, ji dodamo zmes banan in premešamo vse sestavine, da postane masa enotna. Masa mora biti še rahlo tekoča.
Ob koncu vmešamo v maso še nekaj koščkov čokolade. Vse skupaj vlijemo v dobro pomaščen pekač in pečemo 45 minut v pečici ogreti na 180 stopinj. Maso lahko vlijemo tudi v modelčke za mufine, seveda pri peki le teh ustrezno zmanjšamo čas pečenja.Okrasimo s sladkornim prelivom, ki smo ga naredili tako, da smo v mleti sladkor kanili limonin sok in vse skupaj mešali tako, da dobimo gost sladkorni preliv.
MMMMHHHM, dober tek!





Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev