Moja kuhinja:

Bananina karamelna pita



Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: sladica

Čas priprave: več kot 1 ura

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • 5 jajčnih rumenjakov
  • 1. testo:
  • 2 skodelice mletih piškotov
  • 120 g masla na sobni temperaturi
  • 2 Karamelna omaka:
  • 1 skodelica sladkorja
  • 1 ščepec soli
  • 3/4 skodelice sladke smetane
  • 1/2 skodelice vode
  • 1 jedilna žlica arome vanilije ali 1/4 stroka vanilije
  • 3 Vanilijeva pomarančna slaščičarska krema:
  • 1/2 skodelice sladkorja
  • 3 jedilne žlice škroba
  • 1/2 čajne žličke arome vanilije
  • 1,5 skodelice poparjenega mleka (poparjeno pomeni da je tik pred vreliščem
  • 2 jedilne žlice konjaka
  • 1 lupinica večje pomaranče
  • 2 jedilne žlice masla

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 2697

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 462

Navodila za pripravo

Navodila za pripravo:
Piškote zmikšmo in jih s spatulo vmešamo v zmehčano maslo. V pekač za pite stresemo maso in jo učvrstimo z dnom ravnega kozarca. Pri robovih moramo paziti, da jih z prsti res utrdimo, drugače lahko ob rezanju pite hitro razpadejo.
Piškotno testo damo v hladilnik za pol ure in potem narežemo banane na kolobarčke in jih zmešamo skupaj z karamelno maso. Prelijemo čez piškotno dno, čez pa damo ohlajeno slaščičarsko kremo in 300 ml stepene smetane in po želji še dodatne rezine banan.

Priprava karamelne omake:
V mali kozici zmešamo skodelico sladkorja z vodo. Ne mešamo z žlico, temveč samo držimo ročaj in zavrtimo kozico (zelo, zelo pomembno!!).
Na srednje visoki temperaturi kuhamo, dokler se sladkor ne raztopi v vodi, potem zmanjšamo temperaturo in kuhamo okoli 20 min, dokler ne dobimo lepe temno rjave barve. V tem stadiju kozico za minuto odstavimo in počasi dodajamo sladko smetano in ves čas neprestano mešamo. Kozico damo spet nazaj na majhen ogenj, dodamo vanilijo, maslo in ščep soli, pokuhamo še kakšno minutko in potem ugasnemo.
Omaka je pripravljena. Počakati moramo, da se ohladi. (postala bo tudi malce gostejša, ko se popolnoma shladi).

Priprava vanilijeve slaščičarske kreme
Mleko segrejemo do tik pred vreliščem. Rumenjake penasto umešamo z sladkorjem in škrobom. Počasi dodajamo poparjeno mleko in neprestano mešamo (nočemo, da nam jajca zakrknejo). Maso zlijemo v malo kozico in kuhamo (ter več čas mešamo), dokler masa ne postane dovolj kompaktna. Takrat ugasnemo ogenj in v vročo maso vmešamo konjak, naribano lupinico in aromo vanilije. Maso prekrijemo z plastično folijo, da ne nastane debela mrena





PODOBNI RECEPTI


Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev