Bananina rolada
Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko
Celo galerijo poglej tukaj.
Prijavi neprimerno vsebino
Naloži pdf
Chef: Karmen Kociper
Vrsta jedi: sladica
Čas priprave: 20 minut ali manj
Zahtevnost: srednje lahek
Količina: 1
[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]
Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)
- 9 dag sladkorja
- 3 jajca (+sneg)
- 7 dag moke (ostre)
- 2 banani
- 1 šlag kremo čokolada
- 125 ml mleka
Preračunaj količine :
1/4 |
1/3 |
1/2 |
1 |
x2 |
x3 |
|
Št. ogledov: 14136 |
Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 922 |
Navodila za pripravo
Stepemo sneg in počasi dodajamo sladkor, ter postopoma vmešamo rumenjake. Na koncu moko počasi premešamo in jo čim bolj dvigujemo, da bo rahla. V pekač položi peki papir in nato nanj maso za rolado. Pečemo na 220 C ca. 10 minut. Pečen biskvit zgrnemo na vlažno krpo in odstranimo papir, ter zavijemo.
Med tem v posodo nalijemo mleko, dodamo čokoladno šlag kremo in zmešamo. Kremo namažemo po ohlajenem biskvitu, na robu položimo banani, ki naj bosta čim bolj ravni, da se bo dalo rolado lepo zaviti.