Bananovi mafini
Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko
Celo galerijo poglej tukaj.
Prijavi neprimerno vsebino
Naloži pdf
Chef: Liudmila Sikoshek
Vrsta jedi: sladica
Čas priprave: do 45 minut
Zahtevnost: srednje lahek
Količina: 1
[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]
Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)
- 1 kos jajce
- 75 g graham moke
- 50 g bele moke
- 00 ščepec soli
- 1 čajna žlica mešanih začimb: zmletih klinčkov,pimenta,cimeta,muškatnega oreščka in ingverja
- 40 g rjavega sladkorja
- 2 čajna žlica pecilega praška
- 50 g margarine ali masla
- 150 ml manj mastnega meka
- 1 kos lupina neškropljene pomaranče
- 20 g ovsenih kosmičev
- 20 g sesekljanih lešnikov
- 1 kos zrele banane
Preračunaj količine :
1/4 |
1/3 |
1/2 |
1 |
x2 |
x3 |
|
Št. ogledov: 2847 |
Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 850 |
Navodila za pripravo
1. Pečico segrejem na 200 stopinj Celzija. V vdolbine pekača za 12 mafinov položim košarice iz papirja za peko.
2. V posodo skupaj presejam obe vrsti moke, pecilni prašek,sol in mešanico začimb. Dodam otrobe, ki so ostali na situ, in primešam sladkor.
3. Margarino razpustim, malo ohladim. Dodam jajce, mleko in naribano lupino pomaranče in gladko stepem.
4. Rahlo primešam suhe sestavine. Banano zmečkam z vilicami in jo primešam masi. Mešam narahlo!
5. Testo razdelim v papirnate košarice. Zmešam ovsene kosmiče in lešnike. Z mešanico posipam testo v košaricah.
6. Pečem 20 minut. Mafini morajo lepo narasti.Ali so pečene, preverim z leseno palčko, ki jo zabodem v sredino mafina. Če je palčka čista - mafini so pečeni.
7. Pečeni mafini ohladim na rešetki. Ponudim tople ali hladne.
Po želji jih prerežemo in namažemo z marmelado