Moja kuhinja:

Bananovi mafini


Bananovi mafini
Bananovi mafini
Bananovi mafini
Bananovi mafini

Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: sladica

Čas priprave: do 45 minut

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • 1 kos jajce
  • 75 g graham moke
  • 50 g bele moke
  • 00 ščepec soli
  • 1 čajna žlica mešanih začimb: zmletih klinčkov,pimenta,cimeta,muškatnega oreščka in ingverja
  • 40 g rjavega sladkorja
  • 2 čajna žlica pecilega praška
  • 50 g margarine ali masla
  • 150 ml manj mastnega meka
  • 1 kos lupina neškropljene pomaranče
  • 20 g ovsenih kosmičev
  • 20 g sesekljanih lešnikov
  • 1 kos zrele banane

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 2847

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 850

Navodila za pripravo

1. Pečico segrejem na 200 stopinj Celzija. V vdolbine pekača za 12 mafinov položim košarice iz papirja za peko.
2. V posodo skupaj presejam obe vrsti moke, pecilni prašek,sol in mešanico začimb. Dodam otrobe, ki so ostali na situ, in primešam sladkor.
3. Margarino razpustim, malo ohladim. Dodam jajce, mleko in naribano lupino pomaranče in gladko stepem.
4. Rahlo primešam suhe sestavine. Banano zmečkam z vilicami in jo primešam masi. Mešam narahlo!
5. Testo razdelim v papirnate košarice. Zmešam ovsene kosmiče in lešnike. Z mešanico posipam testo v košaricah.
6. Pečem 20 minut. Mafini morajo lepo narasti.Ali so pečene, preverim z leseno palčko, ki jo zabodem v sredino mafina. Če je palčka čista - mafini so pečeni.
7. Pečeni mafini ohladim na rešetki. Ponudim tople ali hladne.
Po želji jih prerežemo in namažemo z marmelado





Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev