Moja kuhinja:

barvice za pojest


barvice za pojest
barvice za pojest
barvice za pojest
barvice za pojest

Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: sladica

Čas priprave: več kot 1 ura

Zahtevnost: čisto lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



testo

  • 100 g maslo
  • 200-250 g moka
  • 1 jedilna žlica kisla smetana
  • 1/3 čajna žlica soli
  • 100 g sladkor v prahu
  • 1 jajca
  • različne živilska barva

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 2505

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 551

Navodila za pripravo

Penasto umešamo maslo in sladkor. Dodamo rumenjak, kislo smetano, vanilijev sladkor in sol.

Dodamo presejano moko po delih, nekaj manj kot 250 g. Testo mora biti mehko, elastično in se ne lepi. Razdelite testo na 2 dela: 1/3 in 2/3.

Večji kos razvaljamo na 15 x 15 cm kvadrat, pokrijemo s folijo za živila in postavimo za eno uro v hladilnik

Manjši kos razdelimo na toliko delov, kot imamo različnih barv za živila. Umešamo v testo po navodilih iz barv za živila.

Testo vzamemo iz hladilnika, testo z barvo pa »povaljamo« v tanke »črve«… saj so mišljene kot barvne »minice« za barvico.

Testo iz hladilnika razrežemo na število različnih barvic, vsak trak testa naj bo širok približno 3 cm. Premažemo jih z razžvrkljanim jajcem.

Na vsak posamezen trak položimo »barvno minico« in jo res previdno zavijemo. Belo testo se ne sme nikjer strgati ali narediti luknja.

Svinčnike ponovno premažemo z razžvrkljanim jajcem. Položimo na peki papir v pekač in pečemo pri 200 stopinjah 15-20 minut.

Šele ko se popolnoma ohladijo, jih z nožkom »ošilimo«…





Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev