Bele princeske
Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko
Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi neprimerno vsebino

Naloži pdf
Chef: Majda Gomboc
Vrsta jedi: sladica
Čas priprave: do 45 minut
Zahtevnost: srednje lahek
Količina: 1
[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]
Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)
- 1 jedilna žlica vanilijev sladkor
- - nadev
- 1 jedilna žlica medu
- 3 jedilna žlica ruma
- 10 dag sladkorja
- 20 dag masla ali margarine
- 5 dcl mleka
- 10 dag mascarpone sir
- - osnovni recept za biskvit
- 1 kos vanilijev puding
- 10 dag mletih mandeljev
- 10 dag bela čokolada
- 5 dag grobomleto belo čokolado
- 1 kos beloč okolado za nalomit
Preračunaj količine :
![]() |
1/4 |
![]() |
![]() |
1/3 |
![]() |
![]() |
1/2 |
![]() |
![]() |
1 |
![]() |
![]() |
x2 |
![]() |
![]() |
x3 |
![]() |
|
Št. ogledov: 2163 |
Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 696 |
Navodila za pripravo
Bele princeske
Naredimo osnovno biskvitno testo in dodamo 10 dag mletih mandeljev, nalijemo ga na 1cm debeline na peka papir, pečemo ga 20 minut pri 180 0 C.
Pogrejemo mleko ki smo mu dodali vanilijev sladkor, med in rum, to le polivka za biskvit, da je sočen.
Skuhamo vanilijev puding iz 4 dcl mleka, vanj nalomimo belo čokolado. V pudingov prašek zmešamo ves sladkor in z mlekom naredimo primerno gostoto, da lahko zmes zlijemo v vrelo mleko. Puding shladimo na sobno temperaturo, med hlajenjem ga večkrat premešamo, da ne neredi skorje. Penasto vmešamo maslo, vanj stresemo, mascrpone in še mešamo, dodamo shlajen puding in sestavine z mešalcem zmešamo v gladko maso.
Biskvit dobro prepojimo z mlekom, nanj namažemo nadev, približno 1cm na debelo in ponovno plast biskvita in nadev, na nadev posujemo luskine bele čokolade. Postavimo v hladilnik za pol ure. Narežemo kocke in na vsako kocko damo grobo zlomljeno belo čokolado.