Moja kuhinja:

Bele princeske



Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: sladica

Čas priprave: do 45 minut

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • 1 jedilna žlica vanilijev sladkor
  • - nadev
  • 1 jedilna žlica medu
  • 3 jedilna žlica ruma
  • 10 dag sladkorja
  • 20 dag masla ali margarine
  • 5 dcl mleka
  • 10 dag mascarpone sir
  • - osnovni recept za biskvit
  • 1 kos vanilijev puding
  • 10 dag mletih mandeljev
  • 10 dag bela čokolada
  • 5 dag grobomleto belo čokolado
  • 1 kos beloč okolado za nalomit

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 1750

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 539

Navodila za pripravo

Bele princeske

Naredimo osnovno biskvitno testo in dodamo 10 dag mletih mandeljev, nalijemo ga na 1cm debeline na peka papir, pečemo ga 20 minut pri 180 0 C.
Pogrejemo mleko ki smo mu dodali vanilijev sladkor, med in rum, to le polivka za biskvit, da je sočen.
Skuhamo vanilijev puding iz 4 dcl mleka, vanj nalomimo belo čokolado. V pudingov prašek zmešamo ves sladkor in z mlekom naredimo primerno gostoto, da lahko zmes zlijemo v vrelo mleko. Puding shladimo na sobno temperaturo, med hlajenjem ga večkrat premešamo, da ne neredi skorje. Penasto vmešamo maslo, vanj stresemo, mascrpone in še mešamo, dodamo shlajen puding in sestavine z mešalcem zmešamo v gladko maso.
Biskvit dobro prepojimo z mlekom, nanj namažemo nadev, približno 1cm na debelo in ponovno plast biskvita in nadev, na nadev posujemo luskine bele čokolade. Postavimo v hladilnik za pol ure. Narežemo kocke in na vsako kocko damo grobo zlomljeno belo čokolado.





Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev