Moja kuhinja:

Beli Souffle


Beli Souffle
Beli Souffle
Beli Souffle
Beli Souffle

Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: sladica

Čas priprave: 20 minut ali manj

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • 6 čajna žlica moke
  • 2 jedilna žlica masla
  • 4 kos jajc
  • 4 jedilna žlica sladkorja
  • 1 čajna žlica vaniljeve arome
  • 200 g bele čokolade

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 2503

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 670

Navodila za pripravo

Pečico segrejemo na 200°C. Rumenjake ločimo, jim dodamo polovico sladkorja in vaniljevo aromo ter zmešamo do gladkega. Beljake stepemo do polovice, dodamo ostali sladkor ter zmiksamo v sneg. Med tem nad paro stopimo čokolado s koščkom masla. Stopljeno čokolado damo v rumenjake in med mešanjem dodajamo moko. Masi postopoma dodajamo beljake in počasi zmešamo v rahlo zmes. Modelčke namažemo z maslom in potresemo z sladkorjem, da na koncu souffle naredi “kapco”. Vanje vlijemo zmes skoraj do roba. V pečici pečemo 10 min. Temno čokolado 6 min. Ni nujno, da bo v vaši pečici to dovolj, ker so sufleji zelo občutljiva bitja in so navajeni na domačo pečico. Gledaš v pečico dokler se ne začnejo dvigovati in upaš da bodo obstali..pravilno pečen je na sredi tekoč.





Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev