Moja kuhinja:

Biskvit s čokolado



Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: sladica

Čas priprave: do 45 minut

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • 5 jajc
  • 12 žlic mleka
  • 10 žlic olja
  • 11 zravnanih žlic sladkorja
  • 40 g masla
  • 12 polnih žlic moke
  • 1 velika jedilna čokolada
  • 5-6 žlic smetane za stepanje

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 2527

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 642

Navodila za pripravo

Začnemo z ločevanjem beljakov od rumenjakov. Nato pa v posodo, kjer imamo rumenjake stresemo sladkor in miksamo z električnim mešalnikom 10 minut dokler zmes ne postane svetlo rumene barve. Zmesi dodamo olje, mleko in moko s pecilnim praškom in dobro zmiksamo.
V posodi kjer imamo beljake naredimo sneg, ki ga nato počasi z metlico vmešamo v zmiksano maso. Vse to nato zlijemo v dobro pomaščen pekač in položimo v segreto pečico na 180 stopinj za 30 minut. Ali je biskvit pečen preverimo tako da zapičimo nož v biskvit in če na rezilu ni nobenih sledi je biskvit zagotovo pečen.
Med peko v manjši posodi stopimo maslo na najmanjši vročini in posodo odmaknemo iz ogrete plošče. V posodo nato stresemo zlomljeno jedilno čokolado in ji dodamo sladko smetano (s tem bomo poskrbeli da bo čokoladna sredina peciva malce mehkejša oziroma da se čokolada ne bo popolnoma strdila) ter jo mešamo dokler se popolnoma ne stopi (ne rabite je mešati neprestano ker je odstavljena iz vroče plošče).
Pečen biskvit nato prevrnemo iz pekača na kakšno podlago in ga pustimo da se ohladi. Ohlajenega nato prerežemo na polovico po dolžini in spodnjo polovico premažemo s stopljeno čokolado ter ga prekrijemo z zgornjo polovico. Pomembno je da čokolado namažemo tako da robove peciva vsaj 1,5 cm pustimo nenamazane, saj tako, ko boste spodnji biskvit prekrili z zgornjim, čokolada ne bo stekla ven.

VESELO SLADKANJE!





PODOBNI RECEPTI


Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev