Biskvit s smetanovo vanilijevo kremo
Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko
Celo galerijo poglej tukaj.
Prijavi neprimerno vsebino
Naloži pdf
Chef: Monika Kern
Vrsta jedi: sladica
Čas priprave: do 45 minut
Zahtevnost: srednje lahek
Količina: 1
[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]
Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)
- 1 jedilna žlica SESTAVINE za biskvit: - 5 jajc - 11 zravnanih žlic sladkorja - 12 polnih žlic moke - 7 žlic olja - 12 žlic mleka - 1 pecilni prašek - 1 vanilin sladkor - 1,5 dcl mleka ( z njim bomo zmočili biskvit ) - 1 -2 žlici ruma Sestavine za kremo: - 0,8 l mleka
Preračunaj količine :
1/4 |
1/3 |
1/2 |
1 |
x2 |
x3 |
|
Št. ogledov: 2653 |
Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 802 |
Navodila za pripravo
Začnemo z ločevanjem beljakov od rumenjakov. Nato pa v posodo, kjer imamo rumenjake stresemo sladkor in miksamo z električnim mešalnikom 10 minut dokler zmes ne postane svetlo rumene barve. Zmesi dodamo olje, mleko in moko s pecilnim praškom presejemo v ostale sestavine, ter nežno z metlico premešamo vse skupaj.
V posodi kjer imamo beljake naredimo sneg, ki ga nato počasi z metlico vmešamo v zmešano maso. Vse to nato zlijemo v dobro pomaščen pekač in položimo v segreto pečico na 180 stopinj za 30 minut. Ali je biskvit pečen preverimo tako da zapičimo nož v biskvit in če na rezilu ni nobenih sledi je biskvit zagotovo pečen.
Biskvit nato ohladimo. V kozarcu zmešamo dcl mleka in rum in ga z žlicami čimbolj enakomerno porazdelimo čez biskvit, da bo bolj sočen.
Med tem ko čakamo da se biskvit ohladi v posodo zlijemo 0,8 dcl mleka. V manjšo posodo pa stresemo prašek za puding, 4 žlice sladkorja in 4 žlice mleka in vse skupaj dobro premešamo z metlico ( če zmes ne bo lepo gladka, temveč bodo vmes grudice, bodo le te tudi potem v pudingu ). Mleko nato zavremo in mu zavretemu z metlico vmešamo zmešane sestavine za puding. Puding mešamo par minut da se zgosti nato pa ga odstavimo. Lahko ga prelijete v plastično posodo, ker boste imeli končno kremo. Puding je nato treba vsake par minut mešati z metlico da se zgoraj ne naredi skorjica. Mešamo ga vse dokler se ne ohladi. Če ga ne boste mešali, boste v kremi imeli grudice. Ko je puding ohlajen v manjšo posodo zlijemo smetano za stepanje ( pred tem jo imejte v hladilniku saj bo tako bolj čvrsta ) in ji dodamo sladkor v prahu. Z mikserejem nato smetano stepemo dokler ni lepo čvrsta. Smetano nato nežno z metlico vmešamo v ohlajen puding.
Narejeno kremo nato premažemo čez navlažen biskvit in s cedilom po njej potresemo kakav ali čokolado v prahu.