Moja kuhinja:

biskvit z jagodami



Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: sladica

Čas priprave: več kot 1 ura

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • 4 kos jajca
  • 1 kos vanilijev sladkor
  • 25 dag moke
  • 8 jedilna žlica VODE
  • 20 dag sladkorja
  • 1 kos pecilnega praška
  • 2 jedilna žlica sladkorja v prahu
  • 30 dag jagod

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 5885

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 914

Navodila za pripravo

Beljake ločimo od rumenjaka in vsakega damo v svojo posodo in jima dodamo vsakemu po 4 žlice vode. Beljake začnemo stepati v sneg in počasi dodajamo sladkor.Rumenjake tudi dobro stepemo in jim dodamo polovico moke.Dobljeno zmes stresemo k rumenjakom in med neprestanim stepanjem mu dodamo še vanilijev sladkor,pecilni prašek in preostalo moko.Vpekač damo peki papir in nanj zlijemo polovico mase nato razporedimo po površini še jagode in prelijemo z ostalo zmesjo.Pečemo na temperaturi 150 stopinj okoli 15 minut potem pa pojačamo temperaturo na 200 stopinj in pečemo še okoli 20 minut.NASVET;vzamemo leseno palčko za ražnjiče in jo zabodemo v testo in če je pečeno se na palčki ne nahajajo nobene sledi od mase v kolikor pa ni pečeno je palčka umazana ker je zmes znotraj še surova.Ko je pečeno damo biskvit iz pečice ga pustimo da se ohladi in ga nato narežemo in potresemo z sladkorjem v prahu.





Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev