biskvit z jagodami
Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko
Celo galerijo poglej tukaj.
Prijavi neprimerno vsebino
Naloži pdf
Chef: eno rizvič
Vrsta jedi: sladica
Čas priprave: več kot 1 ura
Zahtevnost: srednje lahek
Količina: 1
[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]
Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)
- 4 kos jajca
- 1 kos vanilijev sladkor
- 25 dag moke
- 8 jedilna žlica VODE
- 20 dag sladkorja
- 1 kos pecilnega praška
- 2 jedilna žlica sladkorja v prahu
- 30 dag jagod
Preračunaj količine :
1/4 |
1/3 |
1/2 |
1 |
x2 |
x3 |
|
Št. ogledov: 5885 |
Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 914 |
Navodila za pripravo
Beljake ločimo od rumenjaka in vsakega damo v svojo posodo in jima dodamo vsakemu po 4 žlice vode. Beljake začnemo stepati v sneg in počasi dodajamo sladkor.Rumenjake tudi dobro stepemo in jim dodamo polovico moke.Dobljeno zmes stresemo k rumenjakom in med neprestanim stepanjem mu dodamo še vanilijev sladkor,pecilni prašek in preostalo moko.Vpekač damo peki papir in nanj zlijemo polovico mase nato razporedimo po površini še jagode in prelijemo z ostalo zmesjo.Pečemo na temperaturi 150 stopinj okoli 15 minut potem pa pojačamo temperaturo na 200 stopinj in pečemo še okoli 20 minut.NASVET;vzamemo leseno palčko za ražnjiče in jo zabodemo v testo in če je pečeno se na palčki ne nahajajo nobene sledi od mase v kolikor pa ni pečeno je palčka umazana ker je zmes znotraj še surova.Ko je pečeno damo biskvit iz pečice ga pustimo da se ohladi in ga nato narežemo in potresemo z sladkorjem v prahu.