Moja kuhinja:

bolzanski hrustljavčki



Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: sladica

Čas priprave: do 45 minut

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 1 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • 1/8 pecilni prašek
  • 8 g maslo
  • 12 g sladkor
  • 100 g moka
  • 0.03 dcl mleka
  • 1 čajna žlica ruma
  • 1/2 jajce
  • 1 malo soli
  • 1 mleti sladkor (za posip)

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 3001

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 547

Poglej video

Navodila za pripravo

Recept je za 40 kosov hrustljavcev.

V skledo damo moko in pecilni prašek. Dodamo sladkor in maslo (ga damo na kosmiče). Z rokami premešamo. Dodamo mleko in rum ter dobro pregnetemo v voljno testo.

Delovno površino pomokamo in razvaljamo testo na 3 mm debelo. Z rezalnikom narežemo testo na 2x2cm velike kvadrate (glej video).
V posodi segrejemo olje. V vroče olje damo kvadratke in jih ocvremo. Pečemo 4-5 minut. Nekje na sredini časa jih obrnemo (ko postanejo zlatorjavi). Pečene polagamo na prtiček.

Še vroče posujemo z mletim sladkorjem.

Ponudimo toplo.





Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev