Moja kuhinja:

Borovničev tiramisu



Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: sladica

Čas priprave: več kot 1 ura

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • 500 g Bebi piškotov
  • 500 g sira maskarpone
  • 200 ml sladke smetane
  • 300 ml rastlinske smetane
  • 200 g gozdnih borovnic
  • 150 g ameriških borovnic
  • 3 jedilna žlica sladkorja
  • 3 jedilna žlica limoninega soka
  • 1 skodelica karamelne čokolade v prahu

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 4616

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 536

Navodila za pripravo

Sladkor in sladko smetano stepemo. Nato stepemo še rastlinsko smetano. Sir maskarpone damo v veliko skledo in ga narahlo premešamo, da dobimo mazavo kremo. Nato v maskarpone dodamo še stepeno sladko in rastlinsko smetano ter vse skupaj narahlo vmešamo. Gozdne borovnice zmiksamo in jih narahlo vmešamo v kremo. Po želji lahko v kremo dodate sok ene limone.

Pomarančni sok zmešamo z vodo, da ni presladek, v razmerju 1:1. Piškote namakamo v sok in jih polagamo v pripravljen model ali v pekač. Najprej naredimo eno plast namočenih piškotov in nanjo namažemo polovico pripravljene borovničevo maskarponejeve kreme. Po vrhu kreme potresemo še ameriške borovnice in jih z lopatico potisnemo v kremo. Nato na kremo spet naložimo plast namočenih piškotov in na koncu na vrh ponovno pride krema. Kremo enakomerno porazdelimo. Na kremo posujemo karamelno čokolado v prahu oziroma kakav v prahu, če karamelne čokolade v prahu nimate. Vse skupaj čez noč postavimo v hladilnik ali pa v hladilno skrinjo za dve uri in nato prestavimo v hladilnik, da se krema lepo strdi.





Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev