Borovničeva pita
Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko
Celo galerijo poglej tukaj.
Prijavi neprimerno vsebino
Naloži pdf
Chef: Alen Anzelc
Vrsta jedi: sladica
Čas priprave: več kot 1 ura
Zahtevnost: srednje lahek
Količina: 1
[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]
Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)
- 650 g borovnice
- 90 g maslo
- 1 čajna žlica cimet
- 1.5 jedilna žlica limonin sok
- - sol
- 120 g kisla smetana
- 120 g sladkor
- 2 kos vanilijev sladkor
- 1 čajna žlica limonina lupinica
- 200 g pasirana skuta
- 200 g maslenih piškotov
- 3 jedilna žlica škrob
Preračunaj količine :
1/4 |
1/3 |
1/2 |
1 |
x2 |
x3 |
|
Št. ogledov: 4080 |
Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 857 |
Navodila za pripravo
Iz zdobljenih maslenih piškotov sladkorja cimeta, malo soli in raztopljenega masla naredimo testo, ki ga položimo na dno pekača in pkeča postavimo v hladilnik za 1 uro. Za nadev zmešamo borovnice, limonin sok, 60 g sladkorja, 1 vanilijev sladkor in škrob. Nadev v ponvi segrejemo, da zavre in kuhamo še 2 minute. Testo medtem pečemo 10 minut na 175 stopinjah. Ko je pečeno dodamo kuhan nadev, ki smo ga ohladili. Premažemo s kremo iz skute, 40 g sladkorja v prahu, vanilijevega sladkorja, limonine lupinice in kisle smetane. Okrasimo z celimi borovnicami. Pito ohladimo v hladilniku.