Moja kuhinja:

Borovničeva pita



Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: sladica

Čas priprave: več kot 1 ura

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • 650 g borovnice
  • 90 g maslo
  • 1 čajna žlica cimet
  • 1.5 jedilna žlica limonin sok
  • - sol
  • 120 g kisla smetana
  • 120 g sladkor
  • 2 kos vanilijev sladkor
  • 1 čajna žlica limonina lupinica
  • 200 g pasirana skuta
  • 200 g maslenih piškotov
  • 3 jedilna žlica škrob

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 4080

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 857

Navodila za pripravo

Iz zdobljenih maslenih piškotov sladkorja cimeta, malo soli in raztopljenega masla naredimo testo, ki ga položimo na dno pekača in pkeča postavimo v hladilnik za 1 uro. Za nadev zmešamo borovnice, limonin sok, 60 g sladkorja, 1 vanilijev sladkor in škrob. Nadev v ponvi segrejemo, da zavre in kuhamo še 2 minute. Testo medtem pečemo 10 minut na 175 stopinjah. Ko je pečeno dodamo kuhan nadev, ki smo ga ohladili. Premažemo s kremo iz skute, 40 g sladkorja v prahu, vanilijevega sladkorja, limonine lupinice in kisle smetane. Okrasimo z celimi borovnicami. Pito ohladimo v hladilniku.





Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev