Moja kuhinja:

Božanski češnjev štrudelj


Božanski češnjev štrudelj
Božanski češnjev štrudelj
Božanski češnjev štrudelj
Božanski češnjev štrudelj

Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: sladica

Čas priprave: več kot 1 ura

Zahtevnost: čisto lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • 1 kg izkoščičenih češenj
  • 6 jedilna žlica sladkorja
  • 250 g mascarpone sira
  • 1 kos zavitek listnatega testa
  • 5 jedilna žlica masla
  • 2 kos jajca

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 5447

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 443

Navodila za pripravo

Listnato testo razvaljamo in ga premažemo s stopljenim maslom. Češnje izkoščičimo in jih sladkamo. Češnje nato razporedimo po testu in vsake toliko damo gor žlico mascarpone sira (ga ne vmešamo v maso). Testo zavijemo v zavitek in položimo v pomaščen pekač. Zavitek z vilico vsake toliko preluknjamo do dna pekača in ga premažemo z razžvrkljanim jajcem. Damo v pečico na 170 stopinj za 40 minut.

Ko je štrudelj pečen počakamo, da se ohladi in ga posujemo s sladkorjem v prahu.

Chefov nasvet:

Ta zvitek je božanski zaradi tega ker je veliko nadeva in vsake toliko se čuti sladkoba mascarpone sira.
Najboljši zavitek je seveda iz domačih temno rdečih češenj.

štrudelj




PODOBNI RECEPTI


Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev