Moja kuhinja:

BOŽIČNI PIŠKOTI - VANIJIJEVI ROGLJIČKI


BOŽIČNI PIŠKOTI - VANIJIJEVI ROGLJIČKI
BOŽIČNI PIŠKOTI - VANIJIJEVI ROGLJIČKI
BOŽIČNI PIŠKOTI - VANIJIJEVI ROGLJIČKI
BOŽIČNI PIŠKOTI - VANIJIJEVI ROGLJIČKI

Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: sladica

Čas priprave: pooočasna kuharija

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 1 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • 30 dag moke
  • 7 dag sladkorja
  • 22 dag masla ali margarine
  • 10 dag nastrganih lešnikov

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 3468

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 560

Navodila za pripravo

Vse sestavine po vrstnem redu vgneti v testo (razen 12 dag sladkorja v prahu in 2 vrečki vanilijevega sladkorja). Nato daj za 30 do 60 min počivat v hladilnik. Testo razdeli na 4 dele in ga malo pregneti. Testo oblikuj v za prst debele role jih nareži na približno 2 cm dolge kose. Najprej oblikuj kroglico, ki jo oblikuješ v cca. 5 cm dolgo rolo, ki mora biti na koncu tanjša kot v sredini. Nato oblikuj rogljičke in jih polagaj na papir za peko.
Peči v naprej ogreti pečici pri 180 stopinjah cca 15 min. Malo počakaj in še tople povaljaj v mešanici sladkorja v prahu in vanijijevega sladkorja.
PAZI, KER SO KRHKI, DA JIH NE POLOMIŠ.





PODOBNI RECEPTI


Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev