Moja kuhinja:

Breskova marmelada z gozdnimi sadeži


Breskova marmelada z gozdnimi sadeži
Breskova marmelada z gozdnimi sadeži
Breskova marmelada z gozdnimi sadeži
Breskova marmelada z gozdnimi sadeži

Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: sladica

Čas priprave: pooočasna kuharija

Zahtevnost: lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • 4 kg vinogradniških breskev
  • 30 dag borovnic
  • 30 dag jagod
  • 4 kg želirnega sladkorja

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 2973

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 551

Navodila za pripravo

Breskve operemo, olupimo in izkoščičimo. Nato jih zmeljemo/ spasiramo skupaj z jagodami in borovnicami (oz. gozdnimi sadeži). V večjem loncu, ki smo ga prej oplahnili z vodo (da se med kuhanjem ne prijema posode), prekuhamo spasirano sadje z želirnim sladkorjem in se držimo navodil na embalaži. Opravimo želirni preizkus in ko dobimo željeno gostoto, marmelado napolnemo v vnaprej ogrete kozarce (v pečici na 100 stopinj). Pokrovček razkužimo, kozarček zapremo in ga preventivno obrnemo na glavo za nekaj minut. Nato zavijemo v toplo odejo in pustimo tam toliko časa, da se ohladi.

Navodila za pripravo

Breskve operemo, olupimo in izkoščičimo. Nato jih zmeljemo/ spasiramo skupaj z jagodami in borovnicami (oz. gozdnimi sadeži). V večjem loncu, ki smo ga prej oplahnili z vodo (da se med kuhanjem ne prijema posode), prekuhamo spasirano sadje z želirnim sladkorjem in se držimo navodil na embalaži. Opravimo želirni preizkus in ko dobimo željeno gostoto, marmelado napolnemo v vnaprej ogrete kozarce (v pečici na 100 stopinj). Pokrovček razkužimo, kozarček zapremo in ga preventivno obrnemo na glavo za nekaj minut. Nato zavijemo v toplo odejo in pustimo tam toliko časa, da se ohladi.

Chefov nasvet:

Glede na to, da gozdni sadeži niso v sezoni z vinogradniškimi breskvami, sem uporabila zamrznjene. Tako lahko kombiniramo različne vrste sadja za marmelade.

marmelada , jagode , borovnice , breskve




Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev