Breskovo/borovničeva pita
Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko
Celo galerijo poglej tukaj.
Prijavi neprimerno vsebino
Naloži pdf
Chef: Alen Anzelc
Vrsta jedi: sladica
Čas priprave: več kot 1 ura
Zahtevnost: srednje lahek
Količina: 1
[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]
Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)
- 1/2 kos pecilni prašek
- 300 g borovnice
- 120 g maslo
- 1 jedilna žlica limonin sok
- 700 g breskve
- - sol
- 6 jedilna žlica sladkor
- 350 g moka
- 5 jedilna žlica margarine
- 1 kos jajce
- 50 ml ledene vode
- 2 čajna žlica limonine lupinice
- 2 jedilna žlica škroba
- 150 ml tekoč jogurt
- 1/2 čajna žlica vanilijevega ekstrakta
Preračunaj količine :
1/4 |
1/3 |
1/2 |
1 |
x2 |
x3 |
|
Št. ogledov: 2915 |
Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 780 |
Navodila za pripravo
Moko presejemo v posodo, dodamo žlico sladkorja, malo soli, 60 g masla, 5 žlic margarine in 50 ml ledene vode. Zamesimo krhko testo in ga postavimo v hladilnik. Za nadev zmešamo narezane breskve, borovnice, limonino lupinico, limonin sok in škrob. Testo za pito razvaljamo in položimo v pekač ter dodamo nadev. Pečemo 40 minut na 190 stopinjah. Za kremo zmešamo moko, 5 žlic sladkorja, pecilni prašek, malo soli, raztopljeno maslo, jogurt, jajcei n vanilijev ekstrakt. Dobro premešamo z mikserjem in prelijemo čez pito. Pečemo še 20 minut na 190 stopinjah.