Moja kuhinja:

Breskovo/borovničeva pita



Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: sladica

Čas priprave: več kot 1 ura

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • 1/2 kos pecilni prašek
  • 300 g borovnice
  • 120 g maslo
  • 1 jedilna žlica limonin sok
  • 700 g breskve
  • - sol
  • 6 jedilna žlica sladkor
  • 350 g moka
  • 5 jedilna žlica margarine
  • 1 kos jajce
  • 50 ml ledene vode
  • 2 čajna žlica limonine lupinice
  • 2 jedilna žlica škroba
  • 150 ml tekoč jogurt
  • 1/2 čajna žlica vanilijevega ekstrakta

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 2915

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 780

Navodila za pripravo

Moko presejemo v posodo, dodamo žlico sladkorja, malo soli, 60 g masla, 5 žlic margarine in 50 ml ledene vode. Zamesimo krhko testo in ga postavimo v hladilnik. Za nadev zmešamo narezane breskve, borovnice, limonino lupinico, limonin sok in škrob. Testo za pito razvaljamo in položimo v pekač ter dodamo nadev. Pečemo 40 minut na 190 stopinjah. Za kremo zmešamo moko, 5 žlic sladkorja, pecilni prašek, malo soli, raztopljeno maslo, jogurt, jajcei n vanilijev ekstrakt. Dobro premešamo z mikserjem in prelijemo čez pito. Pečemo še 20 minut na 190 stopinjah.





Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev