Breskovo pecivo
Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko
Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi neprimerno vsebino

Naloži pdf
Chef: Karmen Kociper
Vrsta jedi: sladica
Čas priprave: do 45 minut
Zahtevnost: srednje lahek
Količina: 1
[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]
Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)
- 2 vanilijev sladkor
- 1/2 pecilnega
- 10 dag sladkorja
- 10 dag moke (ostre)
- 4 jajca (sneg)
- 7 dag stopljenega masla
- breskov kompot
- sladkor v prahu za posip
Preračunaj količine :
![]() |
1/4 |
![]() |
![]() |
1/3 |
![]() |
![]() |
1/2 |
![]() |
![]() |
1 |
![]() |
![]() |
x2 |
![]() |
![]() |
x3 |
![]() |
|
Št. ogledov: 4750 |
Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 650 |
Navodila za pripravo
Rumenjake, sladkor in vanili zmešaj. Dodaj moko s pecilnim in vmešaj sneg. Nato dodaj stopljeno maslo.
Pekač namaži z margarino, posipaj z moko in nato vlij maso. Po masi razporedi krhlje breskev, ki si jih prej odcedil. Pečeš na 180 C približno 30 minut oz., da pecivo dobi lepo rumeno-rjavo barvo. Po pecivu potresi sladkor v prahu.
Breskve so lahko sveže ali iz kompota.