BRESKVICE
Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko
Celo galerijo poglej tukaj.
Prijavi neprimerno vsebino
Naloži pdf
Chef: Tjaša Selič
Vrsta jedi: sladica
Čas priprave: pooočasna kuharija
Zahtevnost: srednje lahek
Količina: 1
[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]
Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)
- 30 dag orehi
- 1 kg moka
- 1 čajna žlica soda bikarbona
- 1 kos limonina lupina
- 1 kos jagodna in bananina aroma za živila
Preračunaj količine :
1/4 |
1/3 |
1/2 |
1 |
x2 |
x3 |
|
Št. ogledov: 4445 |
Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 1054 |
Navodila za pripravo
testo:
zmešamo-
moka, pecilni, soda bikarbona, jajca, sladkor, olje, kislo smetano, vanilijev sladkor, limonino lupino.
oblikujemo breskvice (polovičke), približna velikost oreha.
damo jih na pekač (namazan z margarino, da se ne primejo,)
med tem naredimo polnilo. zmešamo izdolbine kroglic, katere izdolbimo, ko so polovičke breskvic že ohlajene, mleko, kakav, margarino in sladkor, ter orehe, rum.
v polovičke breskvic nadevamo polnilo ter po dve polovički stisnemo. breskvice nato še poljubno namažemo z jagodnim in bananino aromo za živila.